Beleggen? Weet u ongeveer voor hoelang u wilt beleggen en welk risico u wilt nemen? Ontdek dan uw mogelijkheden.

Beleggen in wijn Beleggen in vastgoed Beleggen in Vakantiechalets Beleggen in vakantiebungalows Beleggen in parkeren Beleggen via BRICKS AND LEISURE in vastgoed Fonds beleggen Beleggen in boten Beleggen in beleggingspanden (vastgoed)

Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Merk je dat je ’s nachts niet kan slapen omdat de toekomst je zorgen baart? Hoewel heel wat gezinnen de kredietcrisis hebben overleefd, blijft het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Om niet aan materiële luxe te moeten inboeten, nemen gezinshoofden vaker en vaker een tweede baan. Toch zijn er andere opties die ervoor kunnen zorgen dat je als gezin het einde van de maand haalt. Maak kennis met beleggen !


Beleggen; schuilt er een belegger in je?
Wanneer je vertrouwt op het advies van een bank of eender welke financiële instelling, mag je aannemen dat je je geld op een veilige manier investeert. Het grote nadeel? Het advies dat je inwint, is natuurlijk niet gratis. In dat opzicht is er niemand die je tegenhoudt om op eigen houtje te beleggen in opties. Ben je van plan om je te verdiepen in de financiële markt en sta op het punt om te beleggen in opties, dan heb je nood aan de juiste basiskennis. Beleggen in lijkt eenvoudig, maar heel wat doe-het-zelvers weten bijvoorbeeld niet wat het verschil is tussen een calloptie en een putoptie. Het jammerlijke resultaat is dat gezinnen hun spaargeld investeren in waardeloze projecten op lange termijn of beleggen in opties die helemaal niet in hun portefeuille passen.

Beleggen in opties; kies de juiste strategie!
Welke beslissing je ook neemt, besef dat er risico’s verbonden zijn aan beleggen. Net zoals bij de meeste goederen op de beurs gebeurt beleggen in opties ook aan de hand van erg subjectieve verwachtingswaardes. Beleggen in opties is dan ook niet weggelegd voor investeerders met een eerder defensief spaarprofiel. Ben je toch van plan om te beleggen in opties, laat je dan uitvoerig bijstaan en luister aandachtig naar het advies van je bank.



Beleggen; vraag raad aan je bank!
Aandelen en obligaties, die kent iedereen ondertussen wel. Opscheppers met wat financiële kennis durven dan ook wel eens beweren dat je met het kopen en verkopen van aandelen slapend rijk kan worden. Natuurlijk is dat niet waar. Door handig om te gaan met de waarde van aandelen kan je best wel wat geld verdienen, maar toch doe je er goed aan zulke dingen over te laten aan je bank. Als je interesse hebt in beleggen, maak dan een afspraak bij je bankkantoor en laat je bijstaan door mensen die weten waar ze het over hebben.

Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.

Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Iedereen is in de praktijk direct of indirect belegger. Al maakt men veelal een onderscheid tussen sparen en beleggen, in feite heeft men het over vrijwel hetzelfde: we zetten geld uit tegen een vergoeding en lopen daarbij risico.

De traditionele belegging

Traditioneel beleggen mensen in aandelen of obligaties, beleggingsfondsen maar ook gestructureerde producten, zoals garantieproducten en hefboomproducten, behoren  tot de mogelijkheden.

Belgie: Beleggen via Medirect

De belegging in edelmetalen

Edelmetalen zijn pure metaalelementen. Ze worden onder andere gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, in de medische technologie en in bijvoorbeeld mobiele telefoons en laptops. De waarde van edelmetaal hangt af van de koers van het edelmetaal en de wisselkoers waarin het edelmetaal wordt genoteerd. Op edelmetaal krijgt u geen rente of dividend. Beleggen in edelmetalen zoals goud, zilver, platina of palladium.

De belegging in vastgoed

Beleggen in vastgoed. Uw kapitaalwaarde stijgt op lange termijn én uw beleggingsvastgoed brengt een mooie rendement op.

  • Kavels (landbouw)grond. Je hebt recht op een deel van de winst als de grond meer waard is geworden, bijvoorbeeld als gevolg van een bestemmingswijziging.
  • Vakantiehuizen. Je hebt bijvoorbeeld recht op een deel van de huuropbrengst.
  • Beleggen in residentieel vastgoed. Investeren in appartementen en huizen – klassiek vastgoed – is al jaren een veilige belegging.
  • Beleggen met verhuurgarantie. Beleg mee in aantrekkelijke nieuwe projecten op bruisende locaties met verhuurgarantie.
  • Beleggen in een Vakantiepark. Investeren in een uniek project!
  • Beleggen in hotel vastgoed. Word gedeeld eigenaar van een hotel.
  • Beleggen in parkeren. Een belegging in parkings is één van de meest rendabele beleggingen

De alternatieve belegging is in opkomst

In tijden waarin de beurzen een lager of zelfs negatief rendement laten zien, zijn mensen geneigd om naar alternatieve beleggingen te kijken, zoals het beleggen in zeeschepen, hout, wijn en kunst.

De duurzame belegging

Met de toenemende aandacht voor het behoud van het milieu en sociaal-ethische thema’s is de aandacht voor duurzaam beleggen de laatste jaren enorm toegenomen. Ook groen beleggen valt daaronder te scharen. Duurzaam beleggen (ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen of ethisch beleggen) is een vorm van investeren waarbij de geldverstrekker de gevolgen voor mens en milieu meeweegt.

De belegging in bitcoin:

De bitcoin is een beetje een vreemde eend in de bijt: de bitcoin is namelijk niet gereguleerd en wordt door geen enkele centrale bank of overheid beïnvloedt. De bitcoin is een uitvinding van een briljante hacker onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto waarbij het mogelijk is om de bitcoins te minen door computers ingewikkelde cijferreeksen te laten ontdekken. Sinds kort is het ook mogelijk om in bitcoins te beleggen.