Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die kan worden opgelopen tijdens het reizen. Het reizen is een beperkt begrip, want reizen naar uw werk of reizen naar een andere bestemming voor vakantie. Deze reisverzekering is voor de laatste variant, om een eindbestemming te hebben om hier te overnachten als vakantie, of het wintervakantie is of zomervakantie maakt niet uit.

Een standaardreisverzekering dekt niet alle soorten reizen, maar in ieder geval wél de bovengenoemde reis. Deze standaardreisverzekering is niet verplicht. Maar toch hebben veel mensen deze verzekering. Ook merken veel verzekeringsmaatschappijen dat vele mensen deze verzekering toch gaan afsluiten als de zomervakantie dichter in de buurt komt. Een reisje richting de supermarkt of uw werk wordt dus niet gedekt bij een standaard reisverzekering. Dit geldt ook voor een zakenreis, misschien dacht u van wel, omdat dit toch een reis is, maar niet voor particulier gebruik. Meestal wordt een zakenreis ook wel vergoed door uw baas, maar dit verschilt uiteraard ook per werkgever.

Vakantielening

De reisverzekering denkt enkel vakanties, zoals al eerder genoemd. Na het afsluiten van verzekeringen vraagt de verzekeringsmaatschappij of u ook nog interesse hebt in een reisverzekering, vanwege het mooie weer of door een mooi commercieel brabbelpraatje. Dat doet er niet toe, de meeste mensen besluiten toch om een reisverzekering af te sluiten, ondanks dat dit onverplicht is. Een reisverzekering wordt soms ook aangeboden in een pakket van een autoverzekering, een zorgverzekering en een inboedelverzekering. Een reisverzekering is zeker handig door de schade wat u kunt oplopen tijdens een reis.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be