Wilt u een hypothecaire lening afsluiten? Belangrijk is het om u vooraf in te lezen. Dit kan gewoon online. In dit blog geven we u 3 onmisbare tips die absoluut in uw voordeel gaan werken. U komt daarmee goed beslagen ter ijs, bespaard geld en leent verantwoord en veilig. De eerste tip die we u graag willen meegeven is: Bereid u goed voor!

Een lening aanvragen? Bereid uw dossier voor….

Misschien is dit wel de belangrijkste tip die we kunnen geven: Bereid uw dossier voor tot in de puntjes. Concreet betekent dit dat u de bank direct de juiste gegevens kunt geven als zij hier naar vragen. Niet alleen krijgt u daardoor uw woonfinanciering mogelijk sneller voor elkaar. Ook wekt u daarmee vertrouwen bij de bank… U toont hiermee aan dat u goed voorbereid te werk gaat. En u maakt daarmee goede sier. Mochten er twijfels ontstaan en wordt uw aanvraag voor een hypotheek extra onder de loep genomen, dan trekt u daarmee de financier mogelijk toch nog over de streep.


Normen

Waarop baseert een financier zijn beoordeling? Iedere geldverstrekker hanteert daarvoor zijn eigen normen. Zo zijn ze vaker geneigd een lening toe te kennen indien u niet tot het maximale bedrag leent voor uw woning. Breng eigen geld in dus… We raden u aan om niet hoger te gaan zitten dan 90% van de aankoopwaarde van uw woning.

Let ook op de hoogte van uw inkomen. Leen niet meer dan 40 procent van uw nette inkomsten. Probeer ook lopende leningen, als u die heeft, af te lossen nog voordat u een hypotheeklening aanvraagt! Dit zal de bank als positief signaal zien.

Onvoorziene omstandigheden —> Houd geld achter de hand!

Om financiële problemen in de toekomst te voorkomen, is het echt aan te raden een financiële buffer op te bouwen nog voordat u een woning koopt en daarvoor geld leent bij de bank.


Is het noodzakelijk om een lening af te sluiten?

Natuurlijk, dit gaat niet op voor een hypothecaire lening maar wel voor leningen in het algemeen. Is het nodig om geld te lenen? Of kan u een bepaalde aankoop nog best even uitstellen zodat u daarvoor in alle rust geld kunt sparen? Geld lenen kost gewoon veel geld. Als er geen noodzaak is om een lening af te sluiten: Doe het dan niet.