Geld lenen voor een nieuwe auto? Een persoonlijke lening afsluiten bij de bank kost doorgaans weinig moeite. De bank heeft een aantal gegevens van u nodig waaronder uw netto jaarinkomen, informatie over de woonsituatie en ze willen weten wat uw vaste lasten zijn. Daartoe worden ook eventuele lopende leningen gerekend. Tevens wordt gekeken naar uw eventuele leenhistorie. Daarvoor worden uw BKR gegevens opgevraagd.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Maar ook al gaat de bank akkoord met uw leningaanvraag, dat hoeft niet te betekenen dat geld lenen voor een auto in uw geval verstandig is… Om problemen met de aflossing in de toekomst te voorkomen is het daarom verstandig de onderstaande 4 tips goed door te nemen.

Tip 1: Looptijd bepalen aan de hand van de afschrijving

Let vooral op de looptijd van de lening die je afsluit. Zoals u weet is een nieuwe auto direct na aankoop al een stuk minder waard. In de daaropvolgende jaren blijft de waarde van de auto snel verminderen. Voorkom dat u in de toekomst nog steeds bezig bent met de afbetaling van uw autolening terwijl u al lang weer toe bent aan een nieuw exemplaar. Daarom: Laat de looptijd van de lening altijd gelijklopen met die van de afschrijving! De bank kan u daarbij helpen.

Santander krediet

Tip 2: Sluit een goede autoverzekering af

Sommige autobezitters besparen op de kosten voor een autoverzekering. Niet doen is ons devies! Daarmee kan u misschien een paar tientjes per maand besparen, maar u zit met een groot probleem wanneer u uw nieuwe auto total-lost rijdt en u niet allrisk verzekerd bent. U blijft dan zitten met een restschuld.

Tip 3: De kosten voor het rijden met en het bezitten van een auto….

Probeer zorgvuldig met de bijkomende autokosten om te gaan. Pak eens wat vaker de fiets om brandstof te besparen en maak een spaarpotje voor onvoorziene uitgaven. Zo blijft er maandelijks voldoende geld over voor de aflossing van uw autofinanciering.

Tip 4: Ga testsparen

Testsparen? Ja, u leest het goed. Ga eerst eens een paar maanden geld sparen om te testen of u de aflossing en rente binnenkort kunt aflossen. Leg maandelijks het geld opzij die u anders aan uw aflossing kwijt zou zijn. Lukt dat? Dan zou het aflossen van uw autolening ook vast moeten lukken. Bijkomstig voordeel is dat u door te sparen alvast een gedeelte van de auto kunt voorfinancieren en u zodoende minder geld hoeft te lenen!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be