In dit artikel leggen we u het broodnodige uit over hoe hypothecaire leningen te vergelijken. U kunt dit zien als een stoomcursus leningen vergelijken, waarbij u natuurlijk voor een goed advies altijd een beroep doet op een hypotheekadviseur. Tevens vertellen we u hoe het komt dat voor het aangaan van een hypotheek meer kosten worden gerekend dan voor een gewone lening.



Ouderwets? Maar het loont nog wel!

Hypothecaire leningen vergelijken bij meerdere banken… Dat doet u nu toch niet meer omdat dit allemaal ook online kan? Het lijkt misschien een tikkeltje ouderwets maar toch loont het: Bezoek meerdere banken en/of kredietgevers en verzamel een aantal offertes. Deze vergelijkt u thuis in alle rust met elkaar.

Online lijkt dit wellicht veel gemakkelijker maar dat is het niet. Waarom niet? Door gewoon een afspraak te maken met een bankdirecteur of bemiddelaar in hypothecaire leningen, kunt u zichzelf op uw allerbest presenteren. Persoonlijk contact is het toverwoord. Geef aan dat u geen haast heeft met het afsluiten van een hypothecaire lening en dat u meerdere banken en kredietverstrekkers bij langsgaat, op zoek naar de laagste rente en de beste voorwaarden. Bij u in de buurt is er vast wel een kantoor van de KBC of een vestiging van BNP of Hello Bank te vinden. En anders wel eentje van Keytrade Bank of Belfius.

Hoe fors te besparen?

Het meeste geld op uw hypothecaire lening kunt u besparen door voor een bank te kiezen waar u ook andere producten heeft ondergebracht. Dit kan een lening op afbetaling zijn, een bankrekening of misschien wel één of meerdere verzekeringen. Banken houden graag hun klanten vast. Geef dan ook aan, tijdens een oriënterend gesprek, dat de bank al veel aan u verdiend. En dat u daarvoor best beloond mag worden met een aantrekkelijk leenvoorstel.

Een andere manier om fors te besparen op uw woonkrediet of hypotheek is door direct een bestaande lening daarmee samen te voegen. Dit levert vaak geld op bij een dure lening die u anders toch al graag had overgeheveld naar een goedkopere aanbieder.

Waarom zijn de kosten bij een hypothecaire lening hoger?

Waarom rekent men voor een hypothecaire leningen meer kosten dan voor andere soorten leningen? Dat is een vraag die veel consumenten stellen. Dat zit zo:



Naast de intrestkosten rekent een bank u ook dossierkosten aan. Deze zijn voor een hypothecaire lening vrijwel altijd hoger dan bijvoorbeeld voor een krediet. Tevens zult u bij een hypotheek vaak ook verplicht een brandverzekering moeten afsluiten. En u zit natuurlijk met de kosten voor een notaris. Ook betaalt u registratierechten als u een woning koopt.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be