Als Nederlander kunt u via zonderbankgeldlenen geld lenen bij een willekeurige Belgische bank of kredietverstrekker. Veel Nederlanders sluiten een Belgische lening af en dat doen ze niet zomaar. U leest in het vervolg hieronder wat de redenen kunnen zijn voor onze noorderburen om aan te kloppen voor geld bij onze banken.Waarom geld lenen in België als Nederlander?

Natuurlijk lenen Nederlanders niet zomaar geld in België. Dat heeft een reden. De voornaamste reden om een lening af te sluiten in België is omdat ze dan niet bij de instantie BKR worden geregistreerd. U kunt ook in België geld lenen zonder BKR toetsing. Daarnaast kunnen Nederlanders bij Belgische banken soms lenen tegen gunstiger voorwaarden. Nederlanders kunnen in Nederland geen lening afsluiten indien ze negatief geregistreerd staan bij de instantie Bureau Krediet Registratie. Dat is de belangrijke reden voor een Nederlandse bank of kredietverstrekker om een aanvraag af te wijzen. De BKR houdt alle leningen en kredieten bij die Nederlanders afsluiten. De gegevens daarvan worden 5 jaar bewaard.

Leenvoorwaarden in België soms interessanter

Sommige Nederlanders wijken ook uit naar kredietverstrekkers in België vanwege de leenvoorwaarden. Zo is het soms mogelijk om te lenen tegen een lagere rentevoet dan in Nederland. En het is meestal mogelijk om een gunstiger looptijd te bekomen. Zo kunt u de maandelijkse kosten laag houden. Natuurlijk willen ook Belgische banken het een en ander van u weten. U kunt geen geld lenen zonder inkomen en dat inkomen moet ook hoog genoeg zijn om te kunnen lenen. Zo komen ook uw vaste lasten aan bod, uw familiaire toestand en u zult uw bankpapieren moeten overleggen. De meeste kredietverstrekkers willen ook weten waarom u in België geld wilt lenen.

Waar kunt u als Nederland geld lenen?

In België heeft u veel keuze uit banken en kredietverstrekkers. We hebben de voordeligste en meest betrouwbare banken c.q. kredietverstrekkers voor u op een rijtje gezet. We raden u aan om bij meerdere van deze instellingen een leenofferte aan te vragen. Vergelijk deze goed en dus niet alleen op basis van de rentetarieven. De voorwaarden zijn net zo belangrijk!

Kunt u geen lening afsluiten?

Maar wat nu als u als Nederlander in België ook geen lening kunt afsluiten? Bijvoorbeeld omdat u schulden heeft? In Nederland kunt u met schulden ook geen geld lenen. Wel kunt u lenen met schulden bij de Gemeentelijke Kredietbank. Dat kan zelfs zonder baan of een vast inkomen. Meerdere gemeenten in Nederland bieden gemeentekredieten aan. Voor een dergelijk krediet komt u alleen in aanmerking als u een laag inkomen heeft en daarom bij de bank niet terecht kan voor een lening. Tevens moet u kunnen aantonen dat u een uitkering ontvangt of in de bijstand zit.

Als Belg in Nederland een financiering aanvragen

Andersom hanteren banken in België de zogenoemde ‘zwarte lijst’ om te bepalen of consumenten kunnen lenen. Staat u op de zwarte lijst? Dan zijn er ook mogelijkheden om in Nederland een lening af te sluiten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be