Goed nieuws voor Belgen die verzot zijn op Apple: In november dit jaar rolt Apple Pay haar nieuwe betaaldienst in België uit. Het zou nu al beschikbaar moeten zijn voor bestaande klanten van het bedrijf BNP Paribas Fortis. Alleen kunnen we dit nog niet bevestigen. Ook zullen vermoedelijk volgend jaar (2019) andere Belgische banken volgen. Zo wordt de betaaldienst van Apple breed ondersteund.

Santander krediet

Wat als Apple Pay beschikbaar is?

Wat is het voordeel van de beschikbaarheid van de betaaldienst Apple Pay in België? Als deze dienst beschikbaar is, dan kunt u als Apple gebruiker uw bankpas aan de Apple Wallet koppelen. Daarmee is het eindelijk mogelijk om met uw Apple apparaat (iPhone of Apple Watch) contactloos te betalen indien terminals dit type betaling ondersteunen. Overigens is er al een geruime tijd ondersteuning voor Google Pay. Het was dus alleen nog maar wachten totdat ook Apple naar België zou komen met haar betaaldienst. De bank BNP Paribas Fortis heeft de eer om exclusief Apple Pay aan te bieden.

Hoe zit het met Apple Pay bij onze noorderburen?

Hoe zit het met Apple Pay in Nederland, is deze daar al uitgerold? Neen. Vooralsnog niet. Het is onzeker wanneer de ondersteuning voor Apple Pay naar Nederland komt. Wel maakte Bunq, een Nederlandse bank, de dienst onlangs even beschikbaar maar maakte dit vervolgens direct weer ongedaan.

Waarom is Apple Pay nog niet in Nederland beschikbaar?

Bij onze noorderburen zijn de betaalrekeningen niet bepaald slecht geregeld. Zo hebben de consumenten veel meer keuze uit banken en biedt vrijwel elke bank een volledig product aan. D.w.z.: Een goede betaalrekening voor een redelijke prijs én apps waarmee men kan internetbankieren. Daarnaast voeren de Nederlandse banken steeds vaker belangrijke innovaties door. Conclusie: Bij ons in België is misschien wel meer nood aan extra betaaldiensten waaronder Apple Pay.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90