Ben je toe aan je eerste autootje. Een leuke tijd, eindelijk de vrijheid hebben dat je overal kan gaan en staan waar je wil. Dan ben je bij Cetelem aan het juiste adres voor een gunstige autolening.

Het is ook spannend om uit te kijken naar welke auto je wil kopen. Er zijn zoveel merken en modellen dat je haast niet zo kunnen kiezen. Je kan een auto nieuw kopen, maar ook tweedehands zijn er zoveel auto’s op de markt, dat je een grote keuze hebt.

Bepaal dus voor jezelf welk merk en model je graag ziet en ga daar naar op zoek. Eindelijk iets gevonden, dan kan je aan de aankoop ervan denken. Dan is een auto lening een goede keuze om de aankoop te voltooien. Een eerste vraag die een bank als Cetelem zal hebben, heb jij wel een vast inkomen? Indien je daar ‘ja’ op kan antwoorden dan ben je al een stap dichter bij je nieuwe auto. Een bank moet altijd weten of jij wel in staat bent de lening terug te betalen. Aangezien je al snel voor een auto 3 of 4 jaar aan het afbetalen bent, wil Cetelem weten in welke situatie de klant is.

Autolening Image Banner 728 x 90

Je kan een lening ook samen met je partner aanvragen. Je vriendin of vrouw, man of vriend. Zij kunnen samen met jou de aanvraag invullen en mee instaan voor de terugbetaling van de autolening. Zo is het gezamenlijk inkomen al een stuk hoger en kan je ook meer lenen. Dit is echter niet de enige voorwaarde voor een lening te kunnen bekomen. De kosten die je maandelijks hebt spelen ook mee. Zijn ze nog andere leningen die je hebt lopen, een hypotheek lening, alimentatie of andere vaste maandelijkse kosten. Deze dien je ook mee te geven in een lening aanvraag.

Een bank als Cetelem zal je bijstaan in de aanvraag van je lening. Indien je inkomsten en uitgaven netjes vermeld dan zullen zij je lening aanvraag snel behandelen en als alles goed verloopt ook goedkeuren. Enkel indien je maandelijks niet genoeg zou overhouden om van te leven zal de lening afgekeurd worden. Er is een een algemene regel voor alle banken, ook Cetelem, dat je niet meer dan 1/3e kan uitgeven aan leningen. Die eenvoudige berekening kan je zelf ook snel maken natuurlijk.

Motorlening

Motorlening nieuw 2,49%
Motorlening jonger dan 3 jaar 2,49%

Cetelem heeft op de website een lening simulatie tool, waarmee je in een mum van tijd je lening kan berekenen en zien hoeveel jij maandelijks moet betalen voor je wagen. Het bedrag dat je ziet verschijnen is al inclusief alle kosten. De kosten bestaan eigenlijk enkel uit het JKP, dat is het Jaarlijks Kosten Percentage. Banken zijn verplicht dit te vermelden als je een lening simulatie wil doen. Zo weet jij ineens hoeveel je kost is en hoef je verder niets meer op te zoeken.

De auto lening kan dan verder aangevraagd worden, via de website van Cetelem. Bij goedkeuring ontvang je binnen enkele dagen al een contract, welke je ondertekend moet terug sturen naar de bank. Dus op een paar dagen tijd heb jij die lening binnen en kan je de auto aankopen waar je zo graag mee wil rondrijden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be