Autolening ? Wanneer beschouwt men een wagen als nieuw ?

Op zich is dit voor u best belangrijk om te weten. Want een financiering voor een nieuwe bolide is goedkoper dan voor een gebruikte wagen. Wij gingen voor u op onderzoek uit!

Wanneer is een auto volgens de bank nieuw?

Er is veel onduidelijkheid over wat de bank verstaat onder een nieuwe of gebruikte auto. In België leent u in ieder geval tegen gunstiger voorwaarden geld voor een wagen, als dit een nieuw exemplaar betreft. De bank beschouwt een auto als zijnde nieuw, ook al zijn er kilometers op de openbare weg mee gereden. En een wagen die jonger is dan 2 jaar oud, wordt door bepaalde banken ook nog als nieuw beschouwd. Het komt er dus op neer dat als u een zeer jonge tweedehands auto heeft, u in sommige gevallen nog een autofinanciering kan afsluiten tegen dezelfde voorwaarden als voor een nieuwe wagen. In bepaalde gevallen kan ook het leeftijdslimiet naar 3 jaar worden uitgebreid. U leent dan geld tegen een lage rentevoet.Looptijd is meestal maximaal 7 jaar bij autofinancieringen

U kunt voor een nieuwe wagen meestal een looptijd van maximaal 7 afspreken met de bank. Het is verstandig om voor hetzelfde te financieren bedrag diverse formules met ook weer diverse terugbetalingstermijnen van meerdere banken met elkaar te vergelijken. U kunt online een simulatie van een autofinanciering doen voor een nieuwe auto. U zult dan merken dat u dan voordeliger leent dan voor een tweedehands voertuig. Een tweedehands auto die ouders is dan 2 á 3 jaar, kan dan wel in aanschaf voordeliger zijn. Toch zal de lening duurder uitvallen. Het verschil in totale kosten voor een redelijk nieuwe tweedehands wagen en een nieuwe wagen, zal daarom niet groot zijn.

Financiering voor tweedehands auto duurder

Zoals u nu weet, is een autolening voor een tweedehands wagen duurder dan een lening voor een nieuwe of zeer jonge auto. Zo is de interestvoet voor de financiering van een oudere auto bij vrijwel iedere geldverstrekker hoger. Het is daarom niet altijd voordeliger om voor een tweedehands voertuig te kiezen. Wist u dat de interestvoet tot wel 2 maal zo hoog kan zijn dan de financiering voor een nieuwe auto? Ga daarom op zoek naar een kredietaanbieder die voor gebruikte wagens soepele voorwaarden hanteert. U kunt dan zeer veel geld besparen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be