Van 14 tot en met 24 januari 2016 gaat het 94e autosalon door in de Expo te Brussel.

Voor een fervente autoliefhebber staat deze datum al even in je agenda. Voor pers en professionele bezoekers begint het autosalon al op 12 en 13 januari.

autosalon brussel 1

Het hoeft geen uitleg dat het autosalon een zeer druk bezocht event is. Je kan er alle laatste nieuwe modellen van vele merken zien. Zoals je wel weet staan alle auto per stand opgesteld en altijd in de mooiste belichting, bijgestaan door de hostesses die de auto’s een extra touch geven. Kijken mag, aankomen ook en dan hebben we het over de auto’s. Ga gerust eens in alle modellen zitten die je leuk lijken. Je kan dit niet enkel voor de fun doen, maar ook mocht je op zoek zijn om een nieuwe wagen te kopen. Dan kan je de auto  eens volledig bekijken, achter het stuur zitten, zien of er voldoende ruimte is op de achterbank. Is de kofferruimte groot genoeg voor je? En heb je meer informatie nodig over de modellen, motor en opties, dan staat er wel een verkoper die je van alle informatie zal voorzien.

Autolening van Beobank aan 0,99%. Vraag online uw financiering aan!

Weet wel dat je er niet alleen zal zijn, en dus mogelijk wat zal moeten wachten om een verkoper of vertegenwoordiger te spreken. In 2015 was er een klein autosalon en daar kwamen bijna een half miljoen bezoekers op af. Een groot bewijs dat het autosalon nog steeds populair is en de Belg nog altijd graag voor een nieuwe auto gaat shoppen. Het aantal inschrijving van nieuwe auto’s schommelt al enkele jaren in België, maar er is wel een blijvende trend dat er nog steeds heel wat nieuwe wagens jaarlijks de baan op gaan.

autolening

Met 100.000 vierkante meter toonzaal en 150 exposanten kan je gerust een ganse dag spenderen op het autosalon. Alle gekende merken zullen aanwezig zijn en er zijn zelfs enkele premieres. Zoals die van onder andere Jaguar F-pace en de BMW 740e. Meer dan genoeg om zeker eens een kijkje te gaan nemen.

Even praktisch, het autosalon loopt dus voor 10 dagen voor het publiek en is elke dag te bezoeken van 10 tot 19 uur. Kostprijs van een ticket is voor  volwassenen (aan de kassa): 15 euro,

voor kinderen van 6 tot 12 jaar: 9 euro, kinderen jonger dan 6 jaar : gratis. Groepen vanaf 20 personen betalen 200 euro.

Een deel van de bezoekers gaan naar het autosalon om een leuk uitstapje te maken. De laatste nieuwe modellen eens te zien, selfies te nemen bij de bekende automerken en sportieve auto’s. Maar een ander deel van de mensen gaan om een nieuwe auto aan te kopen. Elk merk heeft een infostand waar je met een verkoper kan praten en alle opties eens doorlopen. Je kan er zelfs een handtekening plaatsen om je aankoop definitief te plaatsen. Je kan het autosalon dus zien als een enorm grote toonzaal, niet met één merk, maar wel alle auto merken.

Wil je het laatste nieuwe model van Audi, Mercedes, Nissan of nog een ander merk kopen? Geen probleem, je kan alle informatie bekomen aan de betreffende stand. Maar een nieuwe auto kost ook heel wat geld. Er zijn altijd wel interessante aanbiedingen en kortingen op een autosalon, maar een model dat net op de markt is zal je altijd wat meer betalen dan een ouder model. Als dat nog altijd geen probleem is, dan ga je zeker je slag kunnen slaan op het autosalon.

autosalon brussel 2

Een vaak gebruikte manier om een auto te kopen is met een auto lening. Je kan een autolening aanvragen, zo betaal je de aankoopsom in maandelijkse schijven terug. En als je nog een oude auto hebt die je wil overlaten, dan kan je dit regelen met de verkoper. De waarde van die auto zal in mindering gebracht worden in de lening. Zo heb je toch al een stuk minder te betalen.

Autolening Image Banner 728 x 90

Bekijk uiteraard of je wel de goedkoopste lening hebt. Aangezien lenen geld kost, kan je maar net zo goed de auto lening kiezen die het minste kosten heeft. Dit staat altijd vermeld als JKP of Jaarlijks kosten Percentage. Informeer hier altijd naar en bespreek dit goed met de auto verkoper of bank waar je bij gaat informeren. Wil je eerst een indicatie wat een bepaalde auto je zal kosten met een lening. Dan kan je de websites van banken bezoeken, en een simulatie uitvoeren om een auto lening aan te gaan. Je kan er instellen dat het om een nieuwe auto gaat, alsook hoelang je wil lenen en uiteraard voor welk bedrag. Je ziet dan een resultaat hoeveel je maandelijkse aflossing is inclusief de kosten die er bij gerekend worden. Ben je niet tevreden, ga dan op zoek naar een bank die wel de laagste JKP kan voorleggen. Aangezien er heel wat banken zijn zal er wel eentje tussen zitten die je de juiste auto lening kan geven.

Het is dezer dagen echt een kwestie van een beetje onderzoek te doen, en voor je het weet zet je je handtekening voor een autolening. Na een simulatie kan je je gegevens invoeren om de aanvraag verder in te vullen. Bij goedkeuring kan je een contract in de bus verwachten. Zit je bij de auto verkoper op het autosalon of ben je ergens een bank binnengestapt. Dan kan alles op de moment zelf al geregeld worden.

NL Car 728x90

Een autolening aangaan om een auto te kopen, het kan makkelijk, maar er is wel een belangrijke voorwaarde. Je moet een bewijs van vast werk en vast inkomen kunnen voorleggen om de lening te kunnen aangaan. Geen enkele bank gaat je geld geven als je geen garantie kan voorleggen. En ook, je moet meerderjarig zijn om een autolening te kunnen krijgen, maar dat spreekt misschien wel voor zich.

Hou je liever het bedrag van de maandelijkse aflossingen wat lager, dan kan je altijd al een voorschot betalen om zo minder lang te moeten betalen. Alle beetjes helpen om met die droomauto te kunnen rond rijden binnenkort.

Autosalon Still 728x90 NL

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be