Autoverzekering

Bijna iedereen boven de twintig die in het bezit is van een rijbewijs in België is ook in het bezit van een auto. En er zijn genoeg verzekeringsmaatschappijen, dus logisch dat een mooie auto verzekerd moet gaan worden. In dit artikel vertellen we u de weetjes en feitjes van een autoverzekering.

In principe hebt u een verzekering om de schade aan uw auto te dekken, wanneer er schade zal ontstaan. Uiteraard regelt dit een verzekeringsmaatschappij voor u en in heel Europa is dit zelfs verplicht. Buiten Europa hebben de meeste mensen die in het bezit zijn van een auto wel gewoon een autoverzekering. En in sommige landen zoals de Verenigde Staten is het wel weer verplicht.

De gewone autoverzekering is verplicht, maar hier buiten zijn verschillende dekkingen waar u uzelf voor kunt verzekeren. Zoals een aansprakelijkheidsdekking en een beperkte cascodekking. Deze dekkingen geven u dan allemaal extra’s waarvoor u verzekerd bent op dat moment voor de schade aan uw eigen auto. Een autoverzekering is weer een tak van alle verzekeringen, want een autoverzekering valt onder een schadeverzekering. Logisch: de schade aan uw auto.

In de wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen staan verschillende verplichtingen die gelden voor een autoverzekering en de dekking hiervan. Verder staan in deze wet ook de minimale eisen waar een autoverzekering aan moet voldoen voor alle verzekeringsmaatschappijen. Dit kunt u voor uzelf natuurlijk ook bekijken of u krijgt wat u moet krijgen, wat haast verplicht is, zowel voor u als voor de verzekeringsmaatschappij waar u bij zit.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be