Een belegging doen in aandelen

Wilt u iets anders met uw geld doen in plaats van het op de spaarrekening zetten? Er naast spaarrekeningen zeer veel andere mogelijkheden om geld te sparen en het kapitaal te vergroten. Een erg bekende manier is het handelen in aandelen. Veel mensen vinden dit nogal griezelig klinken, maar handelen in aandelen wordt door steeds meer mensen gedaan waaronder veel particulieren.

Een belegging doen in aandelen kan interessant zijn om veel redenen, de meest besproken reden is dat veel mensen de rentes op spaarrekeningen te laag vinden waardoor het geld dat op de spaarrekening wordt gezet weinig op zal leveren.

Veel mensen denken bij beleggen in aandelen dat dit erg moeilijk is en niet door iedereen gedaan kan worden. Ondanks dat dit misschien niet zo lijkt, is het vandaag de dag voor iedereen mogelijk om te handelen in aandelen en dan zelfs nog met relatief lage bedragen.Beleggen met aandelen met en zonder online handelsplatformen

Vroeger moest u om te beleggen naar een speciaal beleggerskantoor, of naar de bank. Dit hoeft tegenwoordig niet meer. Beleggen kan namelijk online via online brokers en handelsplatformen die voor iedereen toegankelijk zijn. U kunt dus gemakkelijk online uw geld omzetten in aandelen ongeacht hoe groot of klein het bedrag ook is dat u ervoor beschikbaar wilt stellen.

Ondanks dat een belegging doen in aandelen vrij eenvoudig gerealiseerd kan worden, moet u toch wel een basiskennis beleggen hebben en op de hoogte zijn van de markt waarin u wilt gaan beleggen. Beleggen kan een hoger rendement bieden dan bijvoorbeeld een spaarrekening, maar u loopt ook het risico om geld te verliezen.

Hoe werkt het beleggen in aandelen

Het basisprincipe van beleggen in aandelen is eenvoudig te noemen. Toch zijn er naast het basisprincipe nog een flink aantal beleggingsmogelijkheden waarover u bij ons en andere website meer informatie kunt vinden.

Het basisprincipe is en blijft aandelen tegen een prijs inkopen en ze voor een duurdere prijs verkopen. Koopt u de aandelen bij bijvoorbeeld een beleggerskantoor of bij de bank dan zult u de prijs betalen de het aandeel op het moment van aanschaf waard is.

Koopt u uw aandelen op online handelsplatformen, dan bestaat er de mogelijkheid om aandelen te kopen met behulp van een hefboom. Dit wil zeggen dat u bijvoorbeeld speculeert met aandelen die een waarde van €1000 hebben, terwijl u er €100 voor heeft betaald.

Op deze manier is beleggen in aandelen een stuk voordeliger en ook bereikbaar voor mensen die willen beleggen met een kleiner kapitaal.

Is beleggen in aandelen beter dan een spaarrekening?

De meningen hierover zijn nogal verdeeld. Het risico om geld te verliezen dat op een spaarrekening staat is aanzienlijk kleiner dan geld verliezen met aandelen. Daarentegen is de kans om geld te verdienen met een spaarrekening ook weer kleiner dan geld verdienen met een belegging.

Het hangt een beetje af van bepaalde zaken, wanneer u bijvoorbeeld beschikt over voldoende kennis van beleggen of wanneer u iemand heeft die u erbij helpt dan kan het wanneer u wilt beleggen om uw kapitaal te vergroten wel beter zijn. Wilt u liever geen risico’s nemen, dan is een spaarrekening weer beter.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be