Een belegging in goud

Beleggen kan op verschillende manieren. De meest bekende vorm van beleggen is beleggen via een broker. Vaak kunt u op deze manier online beleggen en profiteren van zowel prijsstijgingen, als prijsdalingen.

Echter kent deze manier van beleggen ook enkele nadelen, waardoor het voor veel mensen toch interessanter wordt om de belegging in goud toch op een andere manier te doen. Om te beginnen kiezen veel mensen er juist vaak voor om een belegging in goud te doen, om zo bepaalde financiële risico’s in te dekken.

Deze risico’s kunnen bestaan uit verschillende zaken zoals inflatie, systeemstoringen waardoor financiën verloren kunnen gaan en koersveranderingen. Natuurlijk zijn er zo nog veel meer risico’s te bedenken. De genoemde risico’s zijn wel vaak de reden waarom mensen ervoor kiezen om geld te beleggen in fysieke producten zoals edelstalen, waarbij goud en zilver over het algemeen de meest populaire soorten zijn.

Belegging in fysiek goud

Veel mensen gaan voor veiligheid en beleggen in fysiek goud. Dit is al vele jaren een zeer populaire manier van beleggen, maar kent ook enkele complicaties zoals waar het goud veilig opgeslagen kan worden.

Wanneer u uw geld in goud belegt loopt u niet zo gauw mee de kans om geld te verliezen aan inflaties en systeemstoringen, maar natuurlijk is de goud koers ook continue in beweging. Wanneer u belegt in goud, dan is dit verstandig om te doen voor de lange termijn en niet voor de korte termijn vanwege deze prijsstijgingen en dalingen.

Koop u fysiek goud, wat u voor een langere tijd vasthoudt dan is de kans op een hoog rendement erg groot. Goud is het meest populaire beleggingsproduct en dat is het dan ook al jaren. Natuurlijk heeft dit alles te maken met het aanhouden van waarde.

Goud staat erom bekend dat het een hoge waarde blijft houden en dat het uitgestreken over jaren in prijs meer stijgt dan daalt. Hierdoor is bijna met zekerheid te zeggen dat u binnen een aantal jaar een hoger rendement zult opbouwen, dan wanneer u het geld op de spaarrekening zou laten staan.

Natuurlijk is dit erg interessant, maar er zijn en blijven altijd risico’s kleven aan beleggingen. Of u nu gaat beleggen in edelstalen, in wisselkoersen of andere producten er zal altijd een risico aan blijven zitten. Toch wanneer u de risico’s het meeste wilt uitsluiten, blijft goud één van de meest interessante producten om in te beleggen.

 Belegging omzetten in geld

Wanneer een belegging heeft gedaan in goud en op een dag besluit dat de prijs mooi genoeg is en het goud toch wilt omzetten in geld, dan is dit natuurlijk mogelijk. Wel is het dan zaak om goed op te letten bij welke goudinkoper u uw goud verkoopt en tegen welke prijs.

Veel goudinkopers hanteren prijzen die een stuk lager zijn dan de actuele waarde. Daarom is het altijd verstandig om u te blijven verdiepen in de waarde, en te kijken wat deze op het moment dat u wilt verkopen doet. Op deze manier kunt u gericht onderhandelen en uw goud voor de beste prijs verkopen zodat u zeker bent van het hoogste rendement!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be