Uit de competitiviteitsranking van het IMD kan men concluderen dat België voor de derde keer achtereenvolgend is gedaald in de ranking. De Zwitserse managementschool IMB publiceert jaarlijks cijfers van de competitiviteitsranking. Hieruit is gebleken dat België afgelopen jaar 2 plekken heeft verloren en verliest dus weer terrein.

De lijst van 60 landen wordt net zoals vorig jaar aangevoerd door de Verenigde Staten, gevolgd door Zwitserland. Vele landen uit Europa zoals: Duitsland (6), Denemarken(9), Ierland (15), Spanje(39) en Portugal (43) stijgen in de lijst. De grote verliezers van Europa zijn Italië en Griekenland die de 46e en de 57e plek moeten verdedigen.

België is op verschillende gebieden veel aanzien verloren. De efficiëntie van de bedrijven deden het goed in België, daarmee steeg het land van plaats 28 naar 26. Op andere gebieden zoals: economische performantie (10 plekken verloren), efficiëntie van de overheid (4 plekken verloren), infrastructuur (4 plekken verloren) verloor het land veel plekken. Onderwijs staat in België in tegenstelling tot de economische performantie goed aangeschreven. Het land staat op plaats 6 in de lijst. Met deze klassering steeg het land één plek ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook publiceert het Zwitserse IMB jaarlijks een lijst van landen met een hoog imago. Hoe hoger het imago, des te beter voor de zaken. België scoort op schaal van 0 (zeer slecht) tot 10 ( zeer goed) een 5,37. Hiermee komt het land op de 40e plaats te staan. De buurlanden doen het over het algemeen beter. Nederland scoort een 7,63 en komt daarmee op een 14e plaats terecht. Duitsland scoort een 8,6 waarmee het op de 2e plaats komt. Luxemburg komt met een 6,49 op de 27e plaats. Een land dat het minder goed doet op het gebied van perceptie is Frankrijk. Frankrijk scoort volgens het IMB een 4,13 en komt daarmee op de 50e plaats terecht. Het IMB kwam tot de conclusie dat er vaak een verband is tussen het imago van een land en de  competitiviteitsranking. De managementschool uit Zwitserland is dus niet zo gediend van België en zal dus eerder voor een van onze buurlanden kiezen. België staat nog wel boven onze zuiderburen Frankrijk.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be