Wanneer je al een lening of krediet hebt dan is het vaak slim en verstandig om de lening ieder jaar te controleren. Hoeveel geld staat er nog open? Hoe hoog is de rente welke ik betaal? Kan het goedkoper? Wat zijn de voorwaarden?

Door de lening een jaarlijkse check te geven wordt het mogelijk om te ontdekken of de lening nog goedkoper kan. Uiteindelijk zal dit je helpen om de lening sneller af te lossen. Hoe doe je een lening check? We helpen je graag op weg.

.BENL - MyLine - May 2017 - 728x90

Een goede lening check uitvoeren

Er zijn volop verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten. Vaak kiezen we voor de eerste de beste oplossing om een goede financiering te krijgen. Het belangrijkste is vaak om geld te krijgen. Het is minder belangrijk onder welke voorwaarden dit gebeurt of met welke maandlasten. Natuurlijk moet alles in het plaatje passen.

Later ontdekken we vaak, dat er andere oplossingen zijn om je geld te lenen. Het is dan natuurlijk slim om de lening of het krediet over te sluiten. Het is een van de situaties welke verrassend vaak voorkomen. Ook komt het steeds vaker voor, dat er nieuwe geldverstrekkers op de markt komen met betere voorwaarden. Het is dan goed om ook te kijken naar de mogelijkheden om de lening over te sluiten. Het zorgt voor meer mogelijkheden om een lagere lening te krijgen in een kortere tijd.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Waar start je jouw check?

Het beste  is het om op het internet te starten. Kijk naar de mogelijkheden welke er vandaag de dag zijn. Kijk hoeveel geld je kunt lenen en wat de rentestanden zijn. Je kunt dit doen bij verschillende vergelijkingswebsites. Wanneer je niet zo van de online mogelijkheden bent dan is het slim om naar een offline optie te kijken.

Het beste kun je naar een onafhankelijke tussenpersoon gaan om daar je lening te checken. Kijk naar de mogelijkheden jouw lening te veranderen met hun hulp. Ze beschikken over een breed scala aan mogelijkheden en zorgen ervoor, dat je zo vaak een goedkopere lening krijgt. Zeker wanneer je de lening bij een bank hebt afgesloten is het mogelijk om op deze manier een goedkopere lening te krijgen. Een lening met lagere maandlasten.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Een andere reden voor een check!

Er zijn meerdere mogelijkheden om de lening over te sluiten. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet. Door de mogelijkheden te vergelijken is het vaak mogelijk om zo een beter krediet te krijgen. iets wat natuurlijk ook van groot belang is.

Doe ieder jaar een krediet check

Het is slim om jaarlijks een controle te doen. Kijk naar de mogelijkheden welke er nu wel zijn en een jaar geleden misschien nog niet. Kijk naar de verschillende opties om een lening over te sluiten naar beter voorwaarden en natuurlijk altijd lagere maandlasten. Een check kan in een half uurtje gebeurt zijn en je vele honderden euro’s opleveren.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be