Batibouw staat er weer aan te komen. Profiteer van de ecolening en renovatielening aan batibouw voorwaarden.

Vele belgen die deze beurs al enige tijd op de kalender hebben staan, want bouwen en verbouwen is al enige tijd in. De belg heeft een baksteen in de maag en vele mannen die graag zelf de handen uit de mouwen steken. De economische crisis ligt al even achter ons en de verkoop van huizen is weer op een goed peil.

Een beurs als Batibouw is dus een ideale gelegenheid om informatie in te winnen hoe je best een verbouwing aanpakt. Er komt uiteraard heel wat kijken. Een woning moet zo energiezuinig gemaakt worden dezer dagen, maar welke regels komen er bij kijken en welke materialen zijn de beste om dit uit te voeren. Als je over materiaal spreekt, dan heb je een budget nodig. Heb je voldoende eigen middelen om je huis te renoveren of moet je een lening hiervoor aanvragen.

Met een ecolening kan je zaken vernieuwen zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of spouwmuurisolatie. Maar ook je dak vernieuwen en isoleren kan je met een ecolening laten uitvoeren. Er zijn altijd wel enkele voorwaarden. Zo is het bedrag van uitgave gelimiteerd en kan de looptijd van een ecolening in duurtijd beperkt zijn. Maar met een budget van pakweg 15.000 euro kan je al heel wat aanpakken natuurlijk.

Ecoloan NL 336x280

Een ecolening kan je makkelijk berekenen door een simulatie uit te voeren bij een bank van voorkeur. Via de simulatie kan je snel zien hoeveel je maandelijkse terugbetaling zal zijn volgens een opgegeven bedrag. Je ziet onmiddellijk een bedrag inclusief het  Jaarlijks Kosten Percentage. Hoe lager dat percentage ligt, hoe minder kosten je hebt aan de lening. Iets om dus goed te onderzoeken, zodat je niet met een te dure lening opgescheept zit. Zo hou je gewoon meer geld over voor je verbouwingswerken.

Een renovatielening is nog zo een andere soort lening. Het woord zegt het zelf al, hiermee kan je echt je huis gaan renoveren. Er bestaan heel wat oude en verouderde huizen in België die echt wel aan wat vernieuwing toe zijn. Dit zijn vaak huizen die helemaal moeten vernieuwd worden, en dan heb je wel wat geld nodig om dit uit te voeren. Als je spreekt over vloeren vernieuwen, muren bezetten, verwarming aanleggen, het dak vernieuwen, dan heb je enkele duizenden euro’s nodig om dit allemaal tot een goed einde te brengen. Het is uiteindelijk goedkoper dan een nieuw huis te laten bouwen, maar het neemt wel enige tijd in beslag. Vaak zijn de eigenaars jaren bezig met alle vernieuwingen, zeker als ze zelf aan de slag gaan.

Een renovatielening kan je ook bij vele banken bekomen en is vaak al aan te vragen vanaf 2500 euro. Dat lijkt veel, maar dat is het niet als we spreken over een renovatie van een huis. Zoals boven  al vermeld komen er heel wat facetten kijken als je een huis wil vernieuwen. Het kost je niet alleen geld, maar ook heel wat kopzorgen om alles in goede banen te laten verlopen. Vaak is een renovatie ook een goede relatietest. Maar met de nodig kennis die je kan opdoen op Batibouw kan je alles goed doorstaan.

Eco Credit 840x150 NL

Batibouw staat vol met professionals die de laatste trends kennen als het op renovatie gaat en energiezuinig verbouwen. Steek daar zeker je licht eens op en vuur je vragen af. Het is de moment om alle informatie in te winnen, batibouw loopt van donderdag 25 februari tot zondag 6 maart. Genoeg tijd om eens langs te gaan. Batibouw gaat door in de Brussels Expo, makkelijk te bereiken met auto en openbaar vervoer. Tickets kosten online 10,50 eur per dag.

Een huis renoveren is een kostelijke affaire. Ga daarom eens langs bij de bank, of hun website en bekijk hun aanbod van ecoleningen en renovatieleningen. Je kan handig en snel een simulatie uitvoeren zodat jij in één oogopslag weet hoe de zaken ervoor staan. Kan je de lening aan of moet je een ander plan opstellen. Dat zal je snel te weten komen nadat je zo een simulatie hebt gedaan. Een renovatielening simulatie is trouwens vrijblijvend. Je gaat geen enkele verplichting aan met zo een simulatie uit te voeren.

Er bestaan trouwens ook oplossingen van de overheid uit. Renovatiepremies die je kan aanvragen. Dit werkt wel anders tegenover leningen. Bij een premie moet je eerst de facturen voorleggen. Daarna zal de overheid een bepaald percentage terug betalen. Dit kan interessant zijn zodat je niet de volle pot moet betalen om jouw renovatie uit te voeren.

batibouw 2016

Maar als we spreken over een renovatielening, dit gaat altijd via een bank. Je zal niet zomaar een lening kunnen aanvragen. De bank zal ook enkele zaken van jou moeten weten. Zoals je werk situatie en inkomsten en uitgaven. Heb je een vast loon en geen lopende leningen, dan kan de aanvraag snel in orde komen. Heb je wel enkele leningen lopen, zoals bijvoorbeeld voor een auto. Dan kan een bank de 1/3 regel gebruiken om te berekenen wat de leencapaciteit is. Die regel wil zeggen dat je niet meer dan 1/3e van het totaal inkomen kan uitgeven aan leningen. Leen je samen met je partner dan is het totaal inkomen al groter en kan je ook meer lenen.

Op batibouw kan je echt voor een totaal beeld gaan. De 12 paleizen van Brussels Expo staan vol met bouwfirma’s en leveranciers van oplossingen voor rond en in het huis. Je sanitair aanpakken, een mooie badkamer installeren. Het lijkt wel eenvoudig, maar een professional kan je nog enkele tips geven waar jij misschien niet aan dacht. Of heb je al aan domotica gedacht? Alles automatiseren zodat je woning echt naar je gemak kan gemaakt worden. Het zijn maar twee zaken die al de moeite waard zijn om eens te gaan informeren. Er is ook een adviesgedeelte van banken op Batibouw, daar kan je al eens terecht voor een eerste berekening en informatie over een renovatielening of ecolening.

Plan je bezoek en neem er zeker een dagje voor uit. Er is veel te zien en veel te weten, batibouw staat voor de deur. Laat dit je start zijn van jouw woning renovatie.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be