Hoe veilig is geld lenen eigenlijk met de lening op afbetaling?

Niet iedere lening past even goed bij u. Het allerbeste kunt u een financiering zoeken die past bij uw bestedingsdoel en aansluit bij uw financiële situatie. Zo krijgt u later geen problemen met het terugbetalen daarvan. De lening op afbetaling is misschien wel de meest veilige en betrouwbare lening die u kunt afsluiten, en dat voor vrijwel ieder leendoel. Graag vertellen we u alles over de voordelen daarvan.De lening op afbetaling: Weinig risico en veel zekerheid

Het risico is natuurlijk altijd aanwezig dat u in de toekomst minder geld gaat verdienen en daarom moeite krijgt met het op tijd aflossen van een lening. Om zo min mogelijk risico te lopen, is het belangrijk om nooit te kiezen voor het maximale leenbedrag bij een bank. Ga er 10% tot 20% onder zitten. Stel als u geld wilt lenen voor een nieuwe auto, laat dan niet de totale aankoopwaarde financieren maar breng een beetje eigen geld in. Mocht er in de toekomst het e.e.a. in uw financiële situatie wijzigen (bv. een ontslag of arbeidsongeschiktheid), dan komt u niet direct in de problemen. Kies bij voorkeur voor de lening op afbetaling, ongeacht uw bestedingsdoel. U leent geld met een vaste rente en de looptijd van deze leningen staan van te voren ook vast. U bouwt veel zekerheid in.

Minder risico = voordeliger lenen!

Maar weinig Belgen beseffen dat een veilige, risicoloze lening automatisch ook een voordeliger lening is. Een risicoloze lening is een financiering die op maat is gemaakt voor u. Dat kan met de lening op afbetaling het best gerealiseerd worden. Maar waarom zijn deze leningen voordeliger? Op zich vrij logisch… immers… de bank heeft er alleen maar baat bij als u de lening in de toekomst ook nog kunt aflossen. Zij belonen u daarvoor met een lagere prijs (rente). Meer daarover leest u hieronder.

Goedkope leensoort

De lening op afbetaling is een vrij goedkope lening. Banken die deze leningen aanbieden, die zorgen ervoor dat zoveel mogelijk risico’s worden vermeden. Als lener krijgt u duidelijkheid over de hoogte van het bedrag dat u kunt lenen, de rente en wanneer de lening weer afgelost moet zijn. De kredietverstrekker weet waar hij aan toe is en u ook.

Nog veiliger en dus goedkoper geld lenen?

U kan een verzekeringslening afsluiten bij uw lening op afbetaling. Dit noemt men ook wel een overlijdensverzekering of een werkeloosheidsverzekering. De bank beloont u daarvoor meestal met een iets lagere rente. Let op: U betaalt voor een dergelijke verzekering natuurlijk ook een premie. De kosten daarvan moet u optellen bij de leningkosten. Als u een koophuis heeft, een hogere opleiding hebt genoten en spaargeld heeft, dan kunt u meestal nog goedkoper geld lenen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be