Doorlopend krediet aanvragen en afsluiten kun je online doen bij diverse kredietverstrekkers. Waar moet je op letten ?

Maar eens het geld op is komt er ook niets meer bij. Tenzij je een nieuwe lening wil aanvragen. Met doorlopend krediet zal het ontleende bedrag steeds aangevuld worden.

Stel je hebt 1000 euro geleend. Dat geld staat op je bankrekening en je gebruikt er 500 euro van. Enkele dagen later is de rekening opnieuw aangevuld tot 1000 euro. Uiteraard betaal je hier een kost voor, maar je hebt wel steeds hetzelfde bedrag ter beschikking. Voor als het eens een moeilijke periode is en de kosten snel mekaar opvolgen, heb je toch een een extraatje achter de hand. Vaak is het doorlopend krediet gekoppeld aan een bankkaart, die je overal kan gebruiken om betalingen uit te voeren.

DCC BENL JUNE 2016-MYLINE-PASTILLES-NL-840x150

De kosten voor een doorlopend krediet hangen af van bank tot bank. Dit moet je eens verder uitpluizen mocht je interesse hebben in dit soort diensten. Dit soort lening is in het leven geroepen omdat vele mensen op het einde van de maand de rekening leeg zien staan. Om dan nog boodschappen te kunnen kopen of andere aankopen te doen, is een doorlopend krediet zeer handig. Zonder dat je erbij moet nadenken staat er steeds een extra bedrag voor je klaar. Jij kiest wanneer je het wenst te gebruiken en wanneer het mag aangevuld worden.

Als het doorlopend krediet moet aangevuld worden leen je eigenlijk extra geld. Hier worden de kosten op berekend en dit zal je ook te horen krijgen van de bank. Als het gemak voorrang heeft op de kosten van een doorlopend krediet, dan moet je zeker niet aarzelen dit aan te vragen. Het geld kan zo op je rekening staan en je kan het dan ook onmiddellijk uitgeven. Steeds handig als je eens goed wil gaan shoppen. Met een doorlopend krediet kan je een ganse winkel leeg kopen.

Een andere soort lening die hier dicht tegen aan leunt is de persoonlijke lening. Hier krijg je ook geld ter beschikking dat je kan spenderen aan eender welke aankoop. Maar zoals boven al vermeld, is dit een eenmalig bedrag dat je leent. Terwijl het gemak bij een doorlopend krediet net is dat je steeds een bedrag ter beschikking hebt. Neem je er vandaag een deel van op, dan kan je aangeven om het te laten aanvullen. De looptijd van een doorlopend krediet ligt dan ook niet vast, aangezien het onzeker is wanneer het krediet volledig opgebruikt is en het weer aangevuld moet worden.

Voor vele mensen een interessante formule, en dat blijkt ook bij de banken. Er zijn er al die de persoonlijke lening uit hun diensten hebben genomen en enkel nog een doorlopend krediet aanbieden. Probeer het zelf maar eens uit, je zal het gemak snel merken en niet meer zonder kunnen.

Maestro card_2 NL Image Banner 728 x 90