Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Als je een lening wilt gaan afsluiten om op vakantie te gaan, een auto te kopen of voor misschien wel nieuwe meubels dan is het goed om na te denken welke soort lening je wilt hebben. Natuurlijk kun je kiezen voor een postorderkrediet of andere dure oplossing. Het is echter verstandiger om te kijken naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij iedereen gebeurt wel eens iets waardoor de financiën onder druk komen te staan. Denk maar eens aan een kapotte wasmachine, vriezer of koelkast! Ook wil je wel eens graag wat nieuws. Een andere televisie of een nieuwe auto. Met een lening zijn er mogelijkheden om dit allemaal mogelijk te maken.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Een doorlopend krediet!

Een doorlopend krediet is te vergelijken met de mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening. Je betaalt alleen rente over het openstaande geldbedrag. Dus alleen wanneer je geld opneemt moet je ook daadwerkelijk rente betalen. En dat is natuurlijk wel fijn. Je betaalt alleen rente over wat je gebruikt. Daarnaast hoef je geen aflossingen te betalen en ben je vrij in het opnemen en aflossen tot het afgesproken maximum van het doorlopende krediet. Daarnaast is het zo dat je een variabele rente hebt bij een doorlopend krediet. Dit betekent dat je maandlasten omhoog en ook omlaag kunnen gaan samen met de rente. Dit kan een voordeel zijn, maar vaak is het een nadeel als de rente stijgt.

Een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je maandelijkse termijnen voor de afgesproken termijn allemaal gelijk zijn. Dit biedt rust en zekerheid. Vooral mensen die een lening afsluiten om een auto te kopen doen er goed aan om hier voor te kiezen. Je weet namelijk precies wanneer je lening is afgelost! Het nadeel van een persoonlijke lening is echter dat je rentelasten niet omlaag gaan als de rente omlaag gaan. Ook is het vervroegd aflossen zonder een boete niet mogelijk. Daartegenover staat echter wel dat je altijd precies weet wat je iedere maand moet betalen en ook wanneer je klaar bent met aflossen!

Waar kies jij voor?

Natuurlijk kunnen wij onze persoonlijke voorkeur geven voor welke van de twee je gaat. Het is echter sterk afhankelijk waarvoor je een lening afsluit en wat je wilt gaan doen met het geld. Wees daarom slim en ga naar een financieel adviseur om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jou! Ontdek welke oplossing het beste is voor jouw financiële vraagstuk.

Waar ga je naartoe?

Er zijn volop mogelijkheden om een goed advies te krijgen. Je kunt naar je eigen bank gaan, op het internet rondneuzen of naar een assurantie tussenpersoon gaan. Ook zijn er kantoren die zich helemaal hebben gespecialiseerd in leningen. Kies de partij waar jij het beste gevoel bij hebt. Zorg dat deze partij onafhankelijk is en ook dat ze jouw een breed aanbod van opties kunnen aanbieden waaruit je kunt kiezen. Natuurlijk moet de financieel adviseur gekwalificeerd zijn om je te adviseren en om je een goed advies te geven.

Veel succes met het vinden van de juiste financiële leenvorm voor jouw situatie. 

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be