Heb jij al aan Beobank gedacht als je je huis wil renoveren? Deze bank heeft een ecokrediet of groene lening met welke je enkele zaken kan vernieuwen in een bestaande woning.

België telt vele woningen die aan een grondige verbouwing toe zijn. Daarom kiezen ook vele mensen om een bestaand huis te kopen i.p.v een nieuwbouw te plaatsen. Het komt goedkoper uit en je kan uiteindelijk ook een mooi huis bekomen.

Eco Credit 840x150 NL

Beobank kan jouw partner zijn als het aankomt op je verbouwing werken te financieren. Je kan al vanaf 1.250 euro een ecokrediet Beobank aanvragen, maar vaak heb je meer nodig om alles te kunnen betalen. Je kan tot 15.000 euro lenen, wat je in staat moet stellen enkele serieuze werken uit te voeren. Met een rentevoet van 3,75 % JKP zit je trouwens goed. JKP staat voor Jaarlijks Kosten Percentage, dit zijn dus de kosten die je bovenop het terug te betalen bedrag moet overmaken.

Wil je weten hoeveel de renovatielening jou zal kosten? Dan kan je makkelijk een simulatie uitvoeren via deze link ( Beobank Ecokrediet Beobank Zuinig met energie, voordelig met uw lening ). Hier zie je een handige tool waar je het bedrag kan kiezen, een termijn om terug te betalen (maximum 60 maanden bij 15.000 euro). Met wat schuiven en enkele muisklikken heb je dus zo een bedrag voor jou.

Met een ecokrediet kan je herstelling uitvoeren zoals het vervangen van een oude stookketel, installatie van waterverwarming door zonne-energie. Plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp en hoogrendementsbeglazing. Het dak, vloeren en muren isoleren, een vaak gedane aanpassing aan vele huizen. Je hoort vaak in het nieuws dat het je veel kan besparen door je huis goed te isoleren.

Ecokrediet Beobank

Je hoeft enkel te bewijzen aan de hand van facturen of een bestelbon dat je de aankoop hebt gedaan voor het ecokrediet. 70 % van de ontleende som dient daarmee te worden gerechtvaardigd, en dat je dus die uitgaven met de lening zal terug betalen.

Bereken dus vanaf jouw eigen huis hoeveel een lening je zal kosten. Met een simulatie zie je hoeveel je maandelijks moet terug betalen en voor welke termijn. Je doet er best aan dit goed te berekenen, de kosten goed inschatten zodat je niet teveel moet lenen, maar ook niet dat je te weinig zou lenen. Een lening is een kost die je maandelijks moet zien terug te betalen. Bespreek dus goed met je partner hoeveel je wil gaan lenen en of je de extra kost kan dragen.

Beobank zal bij de aanvraag van een lening al je gegevens opvragen. Je woon en werksituatie alsook je inkomsten en uitgaven. Leen je als koppel dan ligt het gezamenlijk inkomen hoger en kan je dus ook meer lenen. De uitgaven spelen ook een rol, als je al andere leningen hebt lopen kan dit meespelen in de beslissing van de bank om de lening wel of niet toe te staan. Dat is een berekening die je makkelijk zelf kan maken. Reken op ongeveer 1/3e van het inkomen dat je kan spenderen aan leningen. Al gaan banken hier vaak ruimer mee om en kan je meer lenen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be