De uitgave Belgen nader bekeken. De Belg geeft het meeste geld uit aan zijn woning, gevolgd door voeding, alcohol en tabak en transport en communicatie. Gezondheid, kledij en schoenen komen als laatste met 4.6%.

 

Uitgaves Belgen

Geen geld voor onvoorziene uitgaven

  • Voor een derde van alle Belgen blijkt het onmogelijk om een onvoorziene uitgave te doen die overeenkomt met helft van een gemiddeld maandsalaris (€ 1200) zonder hiervoor te moeten lenen (32%) terwijl 15% zelfs niet weet of ze zich dit zouden kunnen veroorloven. Slechts 53% zegt dat ze hiervoor niet zouden moeten lenen.
  • 45% van de Belgen spaart niet regelmatig.
  • “Vele gezinnen hebben maar een kleine financiële marge. Elk huishouden is uniek, maar het is duidelijk dat meer mensen op regelmatige basis wat geld opzij zouden moeten zetten. Zelfs als je niet veel hebt, kan een kleine maandelijkse som een groot verschil maken in onvoorziene omstandigheden,” zegt  Guy Colpaert, managing director van Intrum Justitia België.

Elke jaar stelt Intrum Justitia, specialist in credit management, haar Consumer Payment Report voor. Zo’n 22.500 Europeanen in 21 landen werden gevraagd naar hun financiële situatie. In België namen 1.036 respondenten aan het onderzoek deel.

 

Bron: Bron:FOD Economie en Intrum