Een lening via een familielid regelen 
Als u geld wilt lenen via een familielid dan is dat goed mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In dit artikel willen wij u enkele tips geven omtrent die onderwerp zodat u alles op de goede manier regelt.

Stel een duidelijk contract op
Als u geld gaat lenen van een vriend of familielid dan is het van belang om een goed contract op te stellen. In dit contract moeten een aantal zaken vermeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het geleende bedrag, de eventuele rente, de hoogte van de termijnen en het totaal aantal termijnen. Er is vast wel een familielid dat u geld wil lenen, maar hij/zij wil het geld natuurlijk wel terugzien binnen de afgesproken tijd. Maak daarom duidelijke afspraken zodat voor beide partijen duidelijk is waar ze aan toe zijn.

Risico
Geld lenen van familie of vrienden brengt een risico met zich mee. Wij hadden het er zojuist al even over, het familielid wil uiteindelijk het geleende geld terug zien. Als dit niet gebeurd, of niet op tijd gebeurd dan kan de relatie daardoor beschadigen. Zorg er daarom voor dat u het geleende geld volgens de afspraak terug betaalt. Doet u dit niet, dan kan dit dus tot een beschadiging leiden, wat natuurlijk erg jammer is.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be