Soms moet je uitgaven doen en staat er niet voldoende geld op je spaarrekening. Je moet misschien een nieuwe auto kopen, omdat de oude auto het opknappen niet meer waard is. Ook kan het zo zijn dat je een andere koelkast, diepvries of wasmachine nodig hebt. Het is dan slim en verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten. Je kunt dan de noodzakelijke zaken toch aanschaffen en er volop van gaan genieten.  Een persoonlijke lening afsluiten zorgt voor een stabiele kostenpost en ook dat je de lening binnen een vaste periode weer aflost.

NL PAT MENSUALITES LEGERES 840x150

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening betekent dat je weet waar je aan toe bent. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing voor je persoonlijke krediet. Ook is de rente voor de hele looptijd van de lening stabiel en vast. Het is dus niet zo, dat de betaling voor de lening de ene maand hoger is dan de andere maand. Een persoonlijke lening is ideaal voor een grotere uitgave, zoals een auto, motor of een boot.
Iedere maand moet je een vast bedrag gaan aflossen, waardoor je na een x aantal jaren ook verlost bent van de lening.

Waarom niet voor een persoonlijke lening kiezen?

Er zijn ook redenen waarom je niet voor een persoonlijke lening kunt kiezen. Als je zelf van flexibiliteit houdt dan is het slimmer om voor een doorlopend krediet te kiezen. Hierbij kun je namelijk zelf vrij aflossen en ook geld opnemen. Je krijgt geen boete voor het vervroegde aflossen van de lening en ook krijg je de mogelijkheid om eerder afgelost geld weer op te nemen voor iets anders.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Waar kun je een persoonlijk lening afsluiten?

Er zijn verschillende bedrijven waar je terecht kunt om een persoonlijk lening af te sluiten. Natuurlijk kun je terecht bij je eigen bank. Het is echter ook mogelijk om naar een onafhankelijke tussenpersoon te gaan. Het voordeel bij deze laatste partij is dat er een ruime keuze is van banken en geldverstrekkers. Zo kan het een tussenpersoon soms meer geld verstrekken (via een andere geldverstrekker) dan jouw eigen bank. Ook kunnen de rentestanden aantrekkelijker zijn en kun je veel geld besparen over de jaren heen door voor een andere geldverstrekker dan je eigen bank te kiezen.
Je eigen bank kent je natuurlijk wel wat beter en het is gemakkelijker om alle zaken onder een dak te hebben.