Ee auto kopen? Een dure boot? Of een motor? Het zijn verschillende redenen om een lening af te sluiten. Zeker als het om de wat grotere uitgaven gaat is het slim en ook verstandig om dit te financieren met een persoonlijke lening. Er zijn verschillende voordelen als je kiest voor een persoonlijke lening als je een grote aankoop wilt gaan doen als een auto, motor, caravan of boot.

De voordelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening biedt verschillende voordelen. Het belangrijkste is toch wel dat de persoonlijke lening een vaste rente heeft voor de hele looptijd. Je hoeft niet bang te zijn dat de lening duurder wordt wanneer de rente gaat stijgen. Het is fijn om die zekerheid te hebben, dat je maandlasten niet hoger zullen worden.
Een tweede voordeel is dat je ook ieder maand aflost. Je weet daardoor precies wanneer je de volledige lening hebt afgelost. Als de looptijd 5 jaar is, dan is het ook geen dag meer of minder! Je betaald iedere maand een vast bedrag. Het is heerlijk om dit te ontdekken en ook op een goede manier te doen.

Waarom niet kiezen voor een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kent een vast schema, geen ruimte om het geld opnieuw op te nemen wat je hebt afgelost en een vaste rente. Aan de ene kant biedt dit veel zekerheid over je maandlasten en ook over de looptijd. Het is echter daarnaast ook zo, dat je geen flexibiliteit hebt. Mocht je wasmachine of koelkast plots kapot gaan of wanneer de tv het begeeft heb je niet direct de ruimte om een nieuwe aankoop te doen of om de lening (de persoonlijke lening) te verhogen. En dat is natuurlijk wel jammer. Je kunt niet zomaar een nieuwe opname doen uit je persoonlijke lening.

De voordelen van de persoonlijke lening!

Een persoonlijke lening biedt zoals al eerder aangegeven zekerheid. Je weet precies hoeveel je iedere maand moet betalen en ook wanneer je klaar bent met betalen. En dat is een zekerheid die zeer goed past bij de aankoop van een auto of motor. Je kunt dan na een aantal jaren weer een nieuwe lening afsluiten om een andere auto te kopen.

Geweldig toch?!