Wanneer je wat wilt gaan veranderen aan je woning dan is het tijd om te kijken naar hoe je dit gaat betalen.

Wanneer er niet voldoende geld op de spaarrekening staat is het slim om te kiezen voor een lening of financiering.
Bij een verbouwing zou je het beste kunnen kijken naar een hypotheek. Soms is dit echter niet het handigste, ondanks de lagere rente. Laten we kijken wat er allemaal kan!Wat wil je gaan verbouwen

Graag willen we eerst in kaart brengen waar je van droomt. Wat wil je graag gaan verbouwen? Is het de badkamer, het toilet, de keuken of wil je de woonkamer wat groter maken? Misschien wil je een carport of garage realiseren of een dakkapel op je dak. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om de verbouwing te realiseren. Wanneer je zelf handig bent kun je het zelf gaan doen. Ben je wat minder handig of heb je minder tijd dan kun je een aannemer inschakelen. De aannemer of het klusbedrijf kan dan de hele klus voor je uitvoeren. Het is fijn om zo je dromen uit te laten komen. Wie gaat echter alles financieren?

Een lening voor je verbouwing

Het gemakkelijkste is om een lening te krijgen bij een bank. Je bent er vaak al vele jaren klant en ze kennen je financiële positie. Je salaris komt er binnen en ze hebben er nog nooit een dubbeltje van weggesnoept. Het is goed om te starten door hier je mogelijkheden te verkennen. Ook kun je natuurlijk naar een tussenpersoon gaan. Daar heb je vaak wat meer keuze. De kans op een lagere rente is hier wat hoger.Een lening of een hypotheek?

Het grootste vraagstuk is vaak of je een hypotheek moet afsluiten of een lening moet nemen. Het is slim om te kijken naar de mogelijkheden. Kies voor een hypotheek wanneer je hiervoor niet opnieuw naar de notaris hoeft te gaan. Wanneer je dit wel moet doen, dan is het verstandig om te kijken of je de hele hypotheek kunt oversluiten naar NHG. Naast een lagere rente biedt het nog veel meer mogelijkheden en extraatjes. Het is fijn om hier gebruik van te maken.

Moet je echter naar de notaris en wil je geen NHG of kun je dit niet krijgen dan is het slim om een lening te nemen. Je kunt dan zorgen voor een besparing door niet naar de notaris te gaan en geen taxatie te laten doen. Zeker bij een laag bedrag kan dit een goede optie zijn. Een dakkapel kost tegenwoordig nog maar 5000 euro. Een verschil in de rente van een lening of hypotheek kan 3 procent zijn. Het is 150 euro per jaar. Wanneer een taxatie en een notaris je 900 euro kosten heb je 6 jaar de tijd om het af te lossen. Ook zal het fiscale voordeel wat hoger zijn bij een hogere rente. Je krijgt hier vast en zeker nog wel een bonus jaar voor!

Kies verstandig en verbouw verstandig. Door te zorgen voor betrouwbare partners in de bouw (verbouw eigenlijk) en in het geld krijg je een succesvolle verbouwing.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be