Steeds vaker kiezen consumenten voor de fiets als vervoersmiddel. Het is een schone en duurzame manier om u te kunnen verplaatsen. Bovendien bespaart u op brandstofkosten en onderhoudskosten aan uw auto. Het zijn met name de z.g. ‘e-bikes’ die in België op steeds meer populariteit mogen rekenen. Deze elektrische fietsen zijn echter aan de prijzige kant. Een beetje een goede e-bike kost u zo 2.500 euro, als het niet meer is… En niet iedereen kan zo’n bedrag zomaar ophoesten. Gelukkig zijn er voldoende kredietgevers die bereid zijn geld uit te lenen voor degenen die een elektrische bike willen kopen.Aantal mensen dat lening voor fiets afsluit neemt toe

Het zijn de banken in België die merken dat steeds meer consumenten een lening afsluiten voor de aanschaf van elektrische fietsen. Zo heeft de grootbank Belfius in 2018 tot wel 4 maal meer leningen verstrekt voor de financiering van e-bikes. Ook bij KBC werden er vorig jaar tot wel 3 keer zoveel fietsleningen afgesloten.

Meer banken bieden fietslening aan

Meer banken in België springen in op de toenemende vraag naar fietsleningen. Er zijn enkele kredietgevers die zelfs speciale leningen aanbieden voor mensen die een elektrische fiets willen financieren. Eén daarvan is Argenta.

Welke fietslening is het goedkoopste?

Wilt u graag lenen voor een nieuwe fiets? U kan veel geld besparen door de kredietgevers met elkaar te vergelijken. Wij hebben voor u alvast een begin gemaakt en zochten uit welke grootbanken de meest voordelige leningen voor elektrische fietsen verstrekken.Belfius is het goedkoopst

De Belgische bank Belfius blijkt op dit moment de voordeligste e-bike lening aan te bieden. U betaalt een intrest van maar 0,99%. Stel als u een lening afsluit van €2000,- en u doet er 2 jaar over om deze terug te betalen, dan betaalt u in totaal maar +/- 21 euro aan rentekosten.

KBC komt op een goede tweede plaats

KBC vraagt een iets hoger tarief. Zo hanteert de bank een interest van 1,15%. Beobank zit daar nog iets boven met een rente van 1,29%.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be