Ga je binnenkort studeren? Dan zul je onherroepelijk kosten moeten maken. Zo zul je misschien een studentenkot moeten huren en zal je boeken moeten aanschaffen. Steeds meer studenten zijn genoodzaakt om voor hun studie geld bij te lenen. Hieronder beschrijven we de mogelijkheden.

Santander krediet

De studielening als manier om te investeren in de toekomst

Als studenten een lening afsluiten om hun studie te kunnen bekostigen en te investeren in de toekomst, dan sluiten ze doorgaans een lening op afbetaling af. Nu wordt deze lening meestal gebruikt door consumenten om persoonlijke bestedingen mee te kunnen financieren (denk aan de aanschaf van een auto, een verbouwing of renovatie, enzovoorts) maar ook als studielening is deze leensoort uitermate geschikt. Als je de mogelijkheid hebt om maandelijks een bepaald bedrag te reserveren voor de aflossing van de lening, dan kun je met een studentenlening je studie afbetalen.

De kosten van je studie kan je uitsmeren over een langere periode, zodat je maandelijks minder hoge lasten hebt. Let op: Dat betekent wél dat je na je studie mogelijk nog schulden hebt en deze moet aflossen.

Wat kost studeren?

Als je een studie begint dan maak je al gauw meer kosten. Alleen al de kosten voor de huisvesting lopen al snel op. Als je op kot gaat dan betaal je huur voor je studentenkot maar moet je ook voorzien in je eigen levensonderhoud en betaal je voor schoolboeken e.d. Reken op ongeveer 1000 euro per maand aan kosten die je maakt. Studeren is duur… Aan de andere kant kun je door op kot te gaan mogelijk weer besparen op je reiskosten.

Hieronder plaatsen we een aantal aanbieders bij wie je terecht kunt voor een studielening (lening op afbetaling). Let op: Sluit nooit zomaar een lening af! Overleg eerst met de bank of dit in jouw geval verstandig is.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Aanbieders van leningen op afbetaling:

Cofidis
Cetelem
Auxifina
Santander

Lening ondertekenen: Vaak staan ouders garant

In de praktijk staan meestal de ouders garant voor hun kind. Zij vragen het krediet aan, ondertekenen het contract en de waarborgen. De student in kwestie is dan niet meer dan een medekredietnemer.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be