Geld lenen voor een auto, steeds meer mensen kiezen er voor. Soms is het voor het volledige aankoopbedrag en soms voor een deel.

Het is natuurlijk slim om ook zelf een deel van de aankoopsom bij elkaar te sparen. Het is echter niet altijd mogelijk. Tevens is het ook afhankelijk van je persoonlijke mogelijkheden om dit te doen. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, wanneer je een lening afsluit om een auto te kopen.

Car Loan 2017 NL Image Banner 840x150

De auto zelf!

Het is slim om een auto te kopen welke uiteraard technisch in een perfecte staat is. Het is slim om voor de aankoop de auto een technische keuring te laten ondergaan. Het is belangrijk om een auto te kopen welke in een goede staat is. Het is anders immers al direct een verkeerde investering. Je moet dit ongeacht de herkomst van het geld doen (jouw spaargeld of een lening).

De voordelen van een autolening

ER zijn een aantal voordelen wanneer je een lening afsluit voor een auto. Het is namelijk zo, dat de geldverstrekker een extra zekerheid heeft. Het vertaalt zich in een licht lagere rente. Hierdoor kun je dus goedkoper geld lenen in vergelijking met een lening voor een ander doel.

De leningen voor een auto komen in de vorm van een persoonlijke lening. Het is ook mogelijk om voor een doorlopend krediet te kiezen. Het gaat echter om een meerjarige lening waarbij je ook zeker wilt zijn, dat je de lening hebt afgelost. Het is goed om de lening binnen een paar jaar af te lossen. Je kunt dan na die periode weer een nieuwe auto kopen. Ook wordt de waarde van de auto steeds lager. Hierdoor is het belangrijk om de lening af te lossen.

Een extra tip: de verzekering

Wanneer je een autolening afsluit om een auto te kopen is het belangrijk om te zorgen voor een goede verzekering. Kies ervoor om de auto allrisk te verzekeren. Je hebt immers een lening afgesloten welke altijd afgelost moet worden. Wanneer je (om welke reden dan ook) de auto zelf in de prak rijdt heb je nog altijd die lening. Het is dan beter om de lening af te lossen met het geld van de verzekering.

Een alternatief van de autolening

Het is mogelijk om ook te kiezen voor een lease auto. Een auto leasen is een slimme totaaloplossing. Je betaalt dan immers met een maandelijkse betaling alle lasten van de auto. Je betaalt voor de autoverzekering, de autobelasting en ook het onderhoud plus het gebruik van de auto. Het is een mooie combinatie om zo optimaal gebruik te maken van een goede auto. Zeker wanneer je normaal gesproken een zeer hoog bedrag zou betalen voor de autoverzekering is dit een sterke plus. Het is goed om hier gebruik van te maken en het als alternatief te overwegen voor een autolening.