Een negatieve krediet registratie is natuurlijk al erg vervelend, maar wanneer u dan ook nog eens geld nodig heeft en een lening wilt gaan aanvragen dan kan het al helemaal lastig zijn. Is Geld lenen met een negatieve krediet registratie verstandig ? Veel mensen ondervinden problemen tijdens het aanvragen van een lening en meestal ontstaan die problemen door een negatieve krediet registratie.

Er bestaan verschillende soorten negatieve registraties, die volgens nummers worden aangegeven. Hoe hoger het nummer, hoe groter de ernst van de situatie en hoe moeilijker het zal worden om een lening aan te kunnen vragen.

Is geld lenen met een negatieve krediet registratie mogelijk?

Op deze vraag kan ik heel simpel antwoorden met ja, maar graag wil ik onderbouwen waarom het mogelijk is en hoe. Het is pas sinds enkele jaren mogelijk voor mensen met een negatieve registratie om geld te lenen.

De economische crisis heeft hier flink bij geholpen, doordat door deze crisis steeds minder mensen volgens de “normale” manier kunnen lenen. Er zijn bedrijven ontstaan die zich hebben gespecialiseerd in het aanbieden van leningen aan mensen met een negatieve krediet registratie.

Deze bedrijven werken met zogenaamde minikredieten en minileningen. Dit zijn verzameltermen voor verschillende soorten kleine leningen met een korte looptijd tegen een vaak hogere rente. Wanneer u last heeft van een negatieve registratie dan kunt u bij dit soort bedrijven alsnog terecht voor een lening.

Het aanvragen van een minilening of minikrediet

Het aanvragen van een minilening of minikrediet is simpel en kan zeer snel gedaan worden via verschillende websites van minilening en minikrediet aanbieders. Op de websites zijn vaak formulieren te vinden waarop u kunt aangeven hoeveel u wilt lenen en hoelang u het bedrag wilt lenen.

U kunt direct een aanvraag doen en deze kan in sommige gevallen nog dezelfde dag worden goedgekeurd, waarna u binnen enkele uren het geld op de rekening heeft. Het voordeel van lenen op deze manier is dat u natuurlijk met een negatieve krediet registratie gewoon een kleine lening kunt aangaan, en dat uw negatieve registratie geen invloed meer heeft op het aanvragen van een lening.

Houdt u er wel rekening mee dat er wel gecontroleerd zal worden of u de lening kunt terugbetalen door middel van een inkomstencheck. Komt u met uw inkomsten niet in aanmerking voor een lening, dan zal het alsnog niet doorgaan.

Weet ook dat het lenen van geld op deze manier ook wel degelijk nadelige gevolgen kan hebben, zo kunt u verder in de problemen komen wanneer u het geld niet kunt terugbetalen, zijn de rentes aanzienlijk hoger en moet de lening binnen een korte termijn terugbetaald worden.

Risico’s van online leningen aangaan

Online leningen aanvragen en aangaan kent enkele risico’s. Zo zijn er naast de vele betrouwbare kredietverstrekkers ook een aantal onbetrouwbare kredietverstrekkers. Het is aan u om goed op te letten en dergelijke signalen van eventuele oplichting op te pikken, betaal nooit vooraf een rente of iets dergelijks en betaal ook nooit om u te registreren. Betrouwbare bedrijven zullen dit soort dingen ook nóóit vragen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be