Wat is er nou heerlijker om na een lange werkdag thuis te komen en te kunnen uitrusten in uw eigen tuin? Een tuin is een verlengstuk van uw woning, vooral in de zomermaanden brengt u daarin veel tijd door met familie en vrienden. Helaas is het zo dat een tuin aanleggen ook de nodige centen kost.

Wat kost een tuin per m²

Per vierkante meter bent u het minste geld kwijt aan planten (10 tot 30 euro per vierkante meter) en het meeste geld aan bestrating/schutting (tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter). Gemiddeld genomen kost een tuin per m² plus minus 100 euro. We gaan er in dat geval van uit dat u het werk laat doen door een hovenier. Heeft u daar momenteel het geld niet voor? Dan kan een renovatielening uitkomst bieden!


Geld lenen voor een tuin of zwembad

Een grote tuin is natuurlijk heerlijk! U kan lekker tot rust komen op het terras na een lange werkdag, ’s avonds heerlijk buiten eten met familie en vrienden en uw kinderen kunnen er een balletje trappen of met het warme weer verkoeling zoeken in een zwembad. Het geld groeit echter niet aan een boom. U kunt met de renovatielening daarom geld lenen zodat u de tuin van uw dromen kan (laten) aanleggen. Gebruik de lening voor het aanleggen of renoveren van een tuin. Of besteed het geld aan een specifieke uitgave zoals een zwembad.

Meer over de renovatielening

Deze lening bestaat uit een vaste rentevoet en u kan zelf de ideale looptijd en dus maandlast bepalen. In België betaalt u bij de banken bovendien géén dossierkosten of kosten voor de notaris.
Voorwaarden

Er zijn niet zoveel voorwaarden waaraan u moet voldoen om deze lening af te kunnen sluiten. Wel is het een pre dat u zelf eigenaar van een woning bent (in sommige gevallen kunnen huurders echter ook deze lening afsluiten) en kunt aantonen dat u het geldbedrag geheel uitgeeft aan het tuinproject. Daarvan zult u offertes en/of andere documenten moeten voorleggen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be