Heb je geen geld voor vakantie? Maar wil je wel graag op vakantie, dan is het misschien een idee om geld te lenen voor vakantie. Steeds meer mensen maken gebruik van deze mogelijkheid, waardoor het vaak toch mogelijk is om van je vakantie te genieten als je even geen geld meer hebt.

Vakantielening

Het lenen van geld voor een vakantie

Om geld te lenen voor vakantie moet je wel voldoen aan een aantal vereisten. Ten eerste moet je meerderjarig zijn en ten tweede kredietwaardig, oftewel je mag niet geregistreerd staan bij het BKR. Veel mensen voldoen aan deze vereisten en komen dus in aanmerking voor het lenen van geld en maken hier gebruik van.

Als je overgaat tot het afsluiten van een lening om op vakantie te gaan moet je rekening houden met een aantal punten. Zo is een vakantiekrediet vaak duurder dan een gewoon krediet. Dit komt omdat de bank geen product heeft waar hij het geleende bedrag op kan verhalen. Bij de lening voor een auto heb je altijd de auto als onderpand. Bij een vakantie kan dit niet, de bank loopt dus meer risico waardoor het rentepercentage duurder wordt.

Je betaalt dus een hoger rentepercentage, het is erg belangrijk om dit percentage goed in de gaten te houden als je kiest voor het lenen van geld voor een vakantie. 1/3 van de mensen is niet op de hoogte van het rentepercentage en een kwart heeft geen idee van de duur van het krediet als je geld gaat lenen voor een vakantie. Toch zijn dit wel punten die handig zijn om te weten als je een lening af sluit om niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Ook is het handig als je op zoek bent naar de beste lening voor een vakantie, op deze manier kun je de verschillende rentepercentages en loop tijden met elkaar gaan vergelijken en de meest gunstige lening voor jezelf uitzoeken.

BENL OCTOBER 2016 MYLINE FLEXIBILITE NL 840x150

Het is verstandig om altijd een lening af te sluiten voor een vakantie die niet langer loopt dan een jaar. Dit zodat je eventueel het jaar erop weer kan lenen voor je vakantie en dus niet in de problemen komt.

Dus het lenen van geld voor een vakantie is een opkomende trend, steeds meer mensen gaan over tot het lenen van geld. Om hiervoor in aanmerking te komen hoef je alleen maar meerderjarig te zijn en geen BKR registratie te hebben. Verder moet je rekening houden met het rentepercentage en de looptijd van de lening. Ook is het van belang dat je niet langer dan een jaar bezig bent om de vakantie af te betalen, dit zodat je er zeker van kan zijn dat je dat jaar ook weer op vakantie kunt.