Op deze pagina leest u alles over geld lenen in België en zoomen we extra in op de mogelijkheden die er zijn indien u geen inkomen heeft. Ook informeren we u over lenen zonder bank.

Geld lenen

We gaan nu niet alle mogelijkheden bespreken bij wie u geld kan lenen in België. Geschikte kredietverstrekkers zijn er in ons land voldoende. Zo kan u geld lenen bij KredietPartner, CreditCourt of Geldlening. Er zijn mogelijkheden te over. Let bij het afsluiten van een lening wel op de leenvoorwaarden. Deze kunnen tussen geldverstrekkers onderling aanzienlijk verschillen. We raden u aan om eerst de geldverstrekkers te beoordelen op basis van de leenvoorwaarden en pas dan de rentes met elkaar te vergelijken.

Hoe zit het met geld lenen zonder bank?

Er zijn veel consumenten die liever geld lenen zonder tussenkomst van de bank. Misschien omdat ze dat vanuit principiële overwegingen niet willen, of omdat ze geen goede ervaringen hebben met banken. Het kan natuurlijk ook zijn dat de bank u geen lening wil verstrekken. Er zijn wel degelijk meerdere mogelijkheden om te lenen zonder tussenkomst van een bank. En in sommige gevallen hoeft u daarvoor ook niet te voldoen aan hoge inkomenseisen. Wel moet u er rekening mee houden dat u dan niet op een reguliere wijze geld leent.

CrowdfundingAls u graag geld wilt lenen zonder van een bank gebruik te maken, dan kan u bijvoorbeeld gebruik maken van crowdfunding. U leent dan geld van particulieren of van bedrijven. Er zijn meerdere betrouwbare crowdfunding platforms in België maar ook in Nederland. Op dergelijke platforms moet u wel met een goed verhaal komen. Ook ondernemingen kunnen op deze wijze, zonder tussenkomst van een bank, een lening afsluiten. Soms is particulier geld lenen iets goedkoper dan reguliere leningen afsluiten bij de bank.

Hoe zit het met lenen zonder inkomen?

Als u een lening wilt afsluiten zonder inkomen, dan is dat in sommige gevallen zeker mogelijk. Al moet u dan niet rekenen op hoge leenbedragen. Er zijn meerdere redenen om geld zonder inkomen te lenen. Misschien heeft u momenteel al een krediet openstaan. Of u bent op dit moment werkloos en hebt een te laag inkomen om te lenen bij de bank. U kan dan gaan verpanden. Dat houd in dat u spullen in onderpand geeft aan instellingen die in ruil daarvoor een kleine lening verstrekken. Een andere mogelijkheid kan het afsluiten van een minilening zijn. Al zijn dit wel erg dure vormen van geld lenen.