Wanneer u extra geld nodig heeft dan is het handig als u bij de bank aan kunt kloppen en geld lenen. Het lenen van geld kan op verschillende manieren en er zijn dan ook meerdere soorten leningen om aan ieder behoefte te kunnen voldoen.

Iedereen leent geld voor een ander doel, de ene wilt geld lenen voor de aanschaf van een auto en de ander voor het kopen van een huis en ga zo maar door. Over geld lenen ontstaan vaak discussies, bijvoorbeeld over het feit of geld lenen nou wel of niet goed is en bij welke bank.

Nieuwe plannen? Geld nodig?

Geld lenen heeft zo zijn voor en nadelen waarvan het belangrijkste voordeel is dat u snel kunt beschikken over het geld dat u nodig heeft om uw doel te kunnen verwezenlijken en als nadeel natuurlijk dat geld lenen ALTIJD geld kost, bij welke bank of aanbieder dan ook.

Leenvormen

Geld lenen kan via verschillende leenvormen. De keuze die u heeft aan verschillende leenvormen is zeer groot, waardoor u vrijwel altijd in staat bent om de lening te vinden die bij u past.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Geld lenen voor een huis

Vrijwel de meest bekende lening is wel een hypotheek. Wanneer we van plan zijn om een huis te kopen dan komen we automatisch terecht bij hypotheken. Met een hypotheek lost u iedere maand het geleende bedrag af, totdat uw huis is afbetaald. Uw huis geldt bij een hypotheek vrijwel altijd als onderpand.

Doorlopend krediet

Een ander erg bekende leenvorm is het doorlopend krediet. Bij uw bank kunt u een doorlopend krediet aanvragen en uw inkomsten en uitgaven bepalen voor een groot deel hoeveel u via deze manier kunt lenen.

Met een doorlopend krediet beschikt u over extra geld op uw rekening, dat u kunt gebruiken op ieder gewenst moment. Maandelijks lost u een gedeelte van het geleende af, wat u vervolgens weer geheel of gedeeltelijk kunt opnemen. Een doorlopend krediet is vooral makkelijk wanneer u voor een langere periode wilt beschikken over extra geld, dat u op ieder gewenst moment kunt gebruiken.

BENL - Personal Loan - 728 x 90 - CTA 1

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kunt u ook aanvragen bij uw bank. Bij een persoonlijke lening beschikt u direct over een vooraf bepaald bedrag, dat u kunt gebruiken voor alles waar u het voor nodig heeft. Wanneer u gebruik maakt van de persoonlijke lening dan begint u direct met aflossen, het afgeloste bedrag kan vervolgens niet meer aangeraakt worden. Tegelijk met het aflossen van de lening betaalt u de rente.

Persoonlijke leningen zijn zeer populair en worden vaak gekozen door mensen die een bedrag willen lenen van boven de €2500 tot ongeveer een maximum van €50.000.

BENL - Personal Loan - CTA 2 - 728x90

Geld lenen met schulden

Wanneer u schulden heeft dan kan het soms erg lastig zijn om een lening aan te gaan in verband met een negatieve krediet registratie. Toch is geld lenen met schulden zeker niet onmogelijk en zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden op dit gebied. Er bestaan bedrijven die minileningen en minikredieten verstrekken aan mensen met een negatieve krediet registratie zodat geld lenen met schulden ook mogelijk is. Geld lenen op deze manier heeft wel wat nadelen, zo is het erg duur en is het alleen mogelijk om kleine bedragen te lenen tot maximaal €1500.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be