Graag voorzien we je van een goed advies om lening, krediet of hypotheek af te sluiten. Een goed advies kan goud waard zijn.

We willen je op deze pagina meerdere adviezen geven waar jij je voordeel mee kunt doen.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Leen niet zo maar geld!

Het is belangrijk om niet in een impuls geld te gaan lenen. Het is belangrijk om op een verstandige manier geld te lenen. Het is vandaag de dag erg gemakkelijk geworden om een lening aan te gaan. Echter wanneer je hier direct aan toegeeft en het geld willekeurig uitgeeft zal je hier uiteindelijk niet gelukkiger van worden. Laat eerst de emoties wat bezinken om vervolgens een lening af te sluiten voor je aankoop.

Denk goed na over de aflossing

Wanneer je een lening of een krediet gaat afsluiten is het slim om te kijken naar de manier waarop je de lening weer aflost. Het is belangrijk om niet een aantal aankopen te doen, waar je een paar jaar gebruik van maakt om nog veel meer jaren de lening af te lossen. Het wordt dan uiteindelijk een veel duurder product. Natuurlijk is dat niet verstandig. Door te zorgen voor een plan om de lening weer af te lossen ontstaat er een mogelijkheid om later weer een nieuwe lening af te sluiten. Iets wat natuurlijk wel fijn is. Je moet ook aan de toekomst denken.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Een adviseur inschakelen

Zeker wanneer het om een grote uitgave gaat van een hoge lening en zeker bij een hypotheek is het slim om een adviseur in te schakelen. Een adviseur kan je helpen om dure fouten te voorkomen. Ook kunnen ze je helpen om een lange termijn beslissing te nemen. Ze kijken zonder enige emotie en met volle ratio tegen de situatie aan. Ze kunnen je hierdoor een praktisch advies geven. Het helpt je om een goede en verstandige hypotheek of lening af te sluiten.

Natuurlijk moet je bij een hypotheekadvies de adviseur een vergoeding geven. Het is belangrijk om hier niet direct naar te kijken. Kijk naar wat een goed advies je kan opleveren in plaats van wat het je kost.

.BENL - MyLine - 728x90

De rente!

Veel mensen staren zich blind op de rentestanden. Ze kijken naar hoe laag de rente is en dat is volgens hun ook direct de beste aanbieding. Uiteraard zit hier een kern van waarheid in. Het is allemaal erg recht toe en recht aan. De aflossing en de rente samen vormen de maandlasten. Wanneer het rentedeel laag is dan zijn de maandlasten ook laag. Klopt allemaal!

Echter is het slim om voor de laagste rente te kiezen? Bij een hypotheek is het soms ook slim om voor een hogere rente te kiezen. Zeker wanneer het je meer zekerheid biedt over meerdere jaren. De rente zal immers wat hoger zijn wanneer je de rente over meerdere jaren vastzet. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Ook is het slim om te kijken naar de voorwaarden welke bij de rente horen. Het is goed om te ontdekken of je bijvoorbeeld een hogere boete krijgt bij specifieke aanbieders voor een vervroegde aflossing. Als dit zo is, dan kan het een reden zijn om toch maar voor een andere aanbieder te kiezen (en een hogere rente).

 

 

 

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be