Het wordt steeds eenvoudiger om geld te lenen zonder tussenkomst van een bank. Maar waarom zou u kiezen voor geld lenen zonder bank? En bij wie kunt u, buiten de banken om, een lening afsluiten?

Voordelen van geld lenen zonder tussenkomst van de bank

Een voordeel van geld lenen zonder dat er een bank tussenbeide komt, kan als voordeel hebben dat u geld leent tegen een minder hoge rentevoet. Daarnaast kan u vaak gewoon lenen als u op de zwarte lijst staat. En een dergelijke lening afsluiten kost meestal minder tijd. Het geld staat dus sneller op uw rekening. Heeft u al een lening bij een bank lopen? Staat u op de zwarte lijst? Betaalt u bij de bank een hogere rentevoet? Dan kan een lening afsluiten zonder tussenkomst van de bank ook voor u een goede optie zijn! Ga echter wel zorgvuldig te werk.

Bepaal of u een lening kunt aflossen

Voordat u besluit om geld te lenen zonder bank, is het verstandig om na te gaan of u een dergelijke lening wel kunt betalen. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Bij de onderstaande kredietaanbieders leent u geld zonder tussenkomst van een bank. Bij deze aanbieders leent u vrij voordelig geld.

Kredietverstrekkers:

Cofidis
Mozzeno
Cetelem
Partners-Finances
CreditVite
KredietPartner België
BuyWay

Krediet zonder bank

Er zijn voldoende kredietverstrekkers die niet als tussenpersoon fungeren maar die zelf leningen verstrekken. Een bekende kredietverstrekker in België is o.a. Cofidis. Maar ook bij Geldlening, Creditcourt en KredietPartner kunt u zonder tussenkomst van de bank geld lenen. Kredietverstrekkers richten zich heel specifiek op 1 product. Vaak sluit u bij hen dan ook een goedkoper krediet af dan bij de bank.

Nationale Bank controle

Net zoals bancaire instellingen moeten kredietverstrekkers ook een controle bij de Nationale Bank uitvoeren, alvorens zij een lening toekennen. Zo controleren ze o.a. of u elders al een krediet heeft uitstaan en zo ja, hoeveel geld u momenteel leent. Daarmee beschermen ze u tegen overkreditering en nemen ze tegelijkertijd zichzelf in bescherming.


Crowdfunding

Wat tegenwoordig in opmars is, dat is geld lenen via een crowdfunding platform. Op dergelijke platforms geld lenen heeft als voordeel, dat u rechtstreeks van investeerders geld leent. Er komt geen bank aan te pas. Ook kan u een lening afsluiten terwijl u op de zwarte lijst staat. Men doet geen controle bij de Nationale Bank.