Vergis je niet in de titel van dit artikel. Er bestaat geen goedkoop geld, maar wel een goedkope lening.

Mocht je dit nog niet snappen, dan is het raadzaam om het artikel verder te lezen. Ken je de slogan al ‘geld lenen kost ook geld’? Die is niet zo maar in het leven geroepen. Er bestaan immers mensen die denken dat een lening volledig gratis is. Als je een lening aanvraagt in een bankkantoor of via het internet, dan lijkt het inderdaad gratis. Voor de aanvraag zelf moet je helemaal niets betalen. Maar dat is niet zo, er komen wel kosten bij tijdens de afbetaling. En die kan soms jaren aanslepen, dus de kosten zullen ook een belangrijk bedrag zijn.

Comfort loan NL Image Banner 840 x 150

Hoe je goedkoop geld lenen moet, dan leggen we je hier graag uit. Het is niet zo moeilijk en je hoeft er zelfs je huis niet voor uit. Al wat je nodig hebt is een computer en een internet verbinding. Veel mensen hebben dezer dagen een laptop en een smartphone, met beide kan je aan de slag. Zoek enkele banken uit waar het je interessant lijkt om van te lenen. Let op, er zijn heel wat banken in België, dus de keuze is vrij groot. De bekende banken, waar veel mensen diensten van afnemen zijn een zekere keuze. Maar er zijn ook de nieuwere banken, die vaak een interessant aanbod hebben en een andere kijk op de zaken. Vergeet de internet banken niet, zij hebben geen kantoren, maar als je daar geen behoefte aan hebt dan kan dat prima werken.

BENL - Personal Loan - CTA 2 - 728x90

Door middel van een lening simulatie kan je aan de slag om goedkoop geld te lenen. Je surft door naar de website van een bank, klik naar de pagina waar de leningen op vermeld staan. Daar zie je een soort van formulier staan dat je kan invullen. Vul de gevraagde gegevens in en bekijk het resultaat. Dat resultaat is een bedrag welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Met alle kosten al in verwerkt. Banken zijn verplicht de kosten bij een simulatie te vermelden, zodat de klant voor geen onverwachte wendingen komt te staan. Als klant weet jij dan direct waar je aan toe bent en kan je alle banken op hun kosten vergelijken. Voer de simulatie bij zoveel banken uit als je zelf wenst. En eens je de laagste kosten hebt, kan je aan de slag gaan. De lening aanvragen kan al online, maar soms is het handiger in een bankkantoor. Je moet immers bewijs afgeven van je inkomsten. Dat kan natuurlijk met een scan van je loonfiche en zo online doorsturen. Het is pas als je een papieren contract hebt ondertekend dat de lening officieel zal beginnen lopen. Dan ontvang je het bedrag om de aankoop te doen en begint de afbetaling te lopen.

Nieuwe plannen? Geld nodig?

De terug betaling van de lening loopt via de rekening waar je loon op komt. Dus dat kan een andere bank zijn. Je bent niet verplicht om alle diensten bij dezelfde bank af te nemen. Tenzij voor een woonlening, daar zal je die verwachting wel hebben.