Iedereen die een persoonlijke lening afsluit wil zo goedkoop mogelijk lenen. Om deze reden zijn er ook vele vergelijkingssites in het leven geroepen en proberen banken met elkaar te concurreren. Maar om alsnog de goedkoopste persoonlijke lening te vinden blijft vaak een uitdaging.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Criteria goedkoop lenen persoonlijke lening

Goedkoop lenen persoonlijke lening is alleen mogelijk als je een aanbieder vindt die een laag rentepercentage vraagt over het geleende bedrag. Door de vele aanbieders die te vinden zijn valt het vinden van het laagste rentepercentage vaak tegen. Vooral de grote bekende aanbieders komen veel in de media waardoor je al snel het idee krijgt dat zij het laagste rentepercentage aanbieden. Dit hoeft niet waar te zijn, ook vele kleine leningverstrekkers kunnen vaak aantrekkelijke rentepercentages hebben. Maar waar vind je die?

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Vergelijkingssites

Veel aanbieders van goedkope lening zijn vaak op vergelijkingssites te vinden. Maar als je een vergelijking laat maken voor goedkoop lenen persoonlijke lening blijken grote aanbieders vaak hoger in de lijst te staan dan de kleinere aanbieders. Dit komt omdat deze vergelijkingssites vaak een commissie of provisie krijgen over het aantal personen dat een persoonlijke lening aanvraagt bij bepaalde aanbieders. Oftewel leningverstrekkers betalen vergelijkingssites om hun persoonlijke lening hoger in de lijst te krijgen in de hoop dat ze hier weer klanten uit trekken.

Het advies van vergelijkingssites hoeft echter niet geheel onterecht te zijn, vaak hebben de aanbieders die zij aanbevelen wel aantrekkelijke voorwaarden en lage rentepercentages. Maar of het de goedkoopste geldverstrekkers zijn blijft maar de vraag. Uiteraard kun je vergelijkingssites altijd wel gebruiken, maar blijf wel kritisch. Gebruik bijvoorbeeld meerdere vergelijkingssites om te kijken welke geldverstrekkers voor jou het gunstigste zijn en kijk de voorwaarden van de aanbevolen geldverstrekkers goed na.

Als je graag toch liever zelf wilt uitzoeken waar je het liefste een persoonlijke lening wilt afsluiten, dan kun je deze vergelijkingssites gebruiken om te kijken welke aanbieders er zijn en welke je eventueel wil gaan doorkijken op voorwaarden en rentepercentages.

NOVEMBRE-PAT-PROJET-NL- 840x150

Doorloop tijd van een persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening afsluit is het altijd verstandig om de doorloop tijd van de lening te bekijken. Hoe lang ben je bezig met afbetalen en hoeveel rente moet je betalen? Is het niet verstandiger om een lening te nemen met een minder lange doorloop tijd, zodat je er sneller van af bent? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van een aanbieder.

Door een lening zo snel mogelijk af te lossen ben je er eerder van af en hoef je vaak minder rente te betalen. Je bent immers minder lang in bezit van het geld. Bereken ook altijd voordat je de persoonlijke lening af sluit, hoeveel je in totaal moet betalen voor de lening.

Dus goedkoop lenen persoonlijke lening is vaak lastiger dan verwacht. Dit komt door de vele bekende en onbekende aanbieders die ieder hun eigen aanbiedingen hebben. Vaak staan grote aanbieders meer op de voorgrond, maar ook kleinere aanbieders kunnen zeer aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Als je ervoor kiest om gebruik te maken van een vergelijkingssite om goedkoop lenen persoonlijke lening te vinden moet je altijd kritisch blijven. Het advies wat hieruit komt, hoeft namelijk niet altijd te kloppen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be