Goedkoopste doorlopend krediet afsluiten

Steeds meer kredietnemers kiezen er voor om een doorlopend krediet af te sluiten. Deze keuze wordt gemaakt omwille van verschillende redenen. Het is bijvoorbeeld in eerste instantie zo dat een doorlopend krediet zeer flexibele voorwaarden hanteert. Wanneer u een gewone standaard lening afsluit dient u namelijk altijd rekening te houden met zaken als een vaste looptijd, een vaste maandelijkse aflossing en ga zo maar door. Dit zijn factoren die in principe juist niet kenmerkend zijn voor een doorlopend krediet, in tegendeel. Dit type krediet maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrag dat reeds werd afbetaald terug op te vragen waardoor u eigenlijk haast nooit in de financiële problemen komt. Ook een doorlopend krediet afsluiten? We vertellen er u graag alles over in dit artikel.

Kostprijs van een doorlopend krediet

Allereerst moet het gezegd dat het niet altijd even eenvoudig is om een voordelig doorlopend krediet af te sluiten, in tegendeel. De flexibele voorwaarden zorgen er immers voor dat het doorlopend krediet doorgaans steeds gepaard gaat met een zeer stevige kostprijs. In vergelijking met bijvoorbeeld het persoonlijk krediet is een doorlopend krediet altijd aanzienlijk duurder. Veel hangt echter af van hoe u het krediet precies gebruikt. Leunt u constant tegen de limieten aan van uw lening, dan zal dat zonder twijfel een directe invloed hebben op de hoogte van de intrest. Lost u de lening af zoals u bij een gewone standaard lening zou doen, dan valt het met de kostprijs eigenlijk allemaal best mee. Anderzijds stelt zich dan de vraag of u niet beter voor een gewone persoonlijke lening kiest. De flexibele voorwaarden zijn immers voor kredietnemers de belangrijkste reden om te kiezen voor een doorlopend krediet.

Doorlopend krediet vergelijken

Een doorlopend krediet is een kredietvorm dat tegenwoordig haast door iedere financiële instelling wordt aangeboden. Dat is interessant omdat u op die manier de kostprijs van de lening kunt vergelijken waardoor u altijd wat extra geld kunt besparen. Het vergelijken van een doorlopend krediet is bijzonder eenvoudig, in het bijzonder omdat deze kredietvorm eigenlijk steeds over dezelfde voorwaarden beschikt. Let wel, de intrest die u moet betalen kan ook bij deze kredietvorm sterk afhankelijk zijn van de looptijd van de kredietovereenkomst. Hoe langer u er over doet om het geleende bedrag terug te betalen, des te meer kosten u doorgaans dient te betalen. Ook op dat vlak kan vergelijken dus beslist interessant zijn.

Doorlopend krediet, interessant of niet?

Sinds jaar en dag bestaat de discussie binnen de financiële markt of het doorlopend krediet al dan niet interessant is. Het is zo dat deze kredietvorm het uiteraard vooral van haar voorwaarden moet hebben. Voor de kostprijs hoeft u het zeker niet te doen daar deze aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met andere soortgelijke kredietvormen. Anderzijds is dit wel de perfecte oplossing voor mensen die vrezen dat ze hun lening niet op een correcte manier zullen kunnen afbetalen. Door te kiezen voor het doorlopend krediet ontlopen ze namelijk eventuele hoge boetes die in rekening worden gebracht bij een niet correcte afbetaling van hun krediet. Het mag dan ook duidelijk zijn dat voor sommige mensen het doorlopend krediet wel degelijk interessant is te noemen!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be