Wanneer je niet zoveel spaargeld hebt en toch snel wilt handelen in een noodsituatie dan is het goed om naar een alternatief te zoeken.

Het is fijn om in een handomdraai toegang te hebben tot meer geld. Het is fijn om snel je reparatie van je auto te kunnen betalen, een wasmachine te kunnen kopen als de oude stuk is of een vriezer. Het is heerlijk om te weten, dat je een beroep kunt doen op een lening of krediet. Natuurlijk doe je dit alleen wanneer het echt nodig is. Het is niet zo, dat je extra geld achter de hand wilt hebben om een vakantie mee te boeken of reis. Toch?

Hoe krijg je extra financiële armslag?

Er zijn verschillende mogelijkheden om snel toegang te krijgen tot wat extra geld. Een van de mogelijkheden is het doorlopende krediet. Ook kun je kiezen voor een hypothecair krediet. Daarnaast is er nog de roodstandregeling. Het zijn de standaard mogelijkheden om toegang te krijgen tot extra geld. Laten we ze wat nader met je doornemen.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Het doorlopende krediet

Een goede manier om snel geld achter de hand te krijgen is het doorlopende krediet. Je hoeft hier alleen rente te betalen wanneer je ook daadwerkelijk geld hebt opgenomen. Het is geen must om het geld op te nemen. Je kunt er dus gebruik van maken wanneer het nodig is. Bij een persoonlijke lening moet je iedere maand een vast geldbedrag aflossen en rente betalen. Ook moet je al het geld aan het begin opnemen. Bij een doorlopend krediet is dit niet nodig.

.BENL - MyLine - 728x90

Een hypothecair krediet

Wanneer je een eigen woning hebt met overwaarde is het slim om een hypothecair krediet te kiezen. Je hebt overwaarde wanneer je woning meer waard is dan het bedrag wat je aan hypotheken hebt. Het is goed om hier gebruik van te maken als dit kan. De rente is namelijk een stuk lager dan bij het doorlopende krediet. Verder is deze leenvorm eigenlijk gelijk aan het doorlopende krediet. Het is slim om de mogelijkheden te bekijken.

De roodstandregeling

Het is zeer goed te vergelijken met een doorlopend krediet. Een roodstand regeling maakt het mogelijk om a al minute geld op te nemen bij een balie of vanuit de geldautomaat. Het krediet is gekoppeld aan je bankrekening. Het is prettig en fijn om hier gebruik van te maken.

Waar kies jij voor?

Het is mogelijk om gebruik te maken van deze verschillende vormen van krediet, nog voordat je er überhaupt behoefte aan hebt. Het is belangrijk om een lening te kiezen welke bij jou past. Het is ook afhankelijk van de hoogte van het kredietbedrag. Bij een klein “appeltje voor de dorst” is het slim om voor een roodstandregeling te kiezen. Anders kun je beter een doorlopend of hypothecair krediet overwegen. Het is fijn om hier gebruik van te maken. Wees verstandig en maak geen misbruik van de mogelijkheid om van het krediet gebruik te maken. Het is verstandig om vooraf al te weten op welke manier je het krediet gaat aflossen. Op die manier zal je niet zo snel in de problemen komen. Het is immers een noodoplossing. Toch?

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be