De lening op afbetaling is één van de meest populaire consumentenkredieten in België. Deze lening heeft vrijwel alleen maar voordelen. Het allergrootste voordeel van de lening op afbetaling is wellicht dat u vastigheid en zekerheid kan inbouwen. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing (daarin is de intrest verwerkt) en de looptijd staat ook vast. Er wordt echter maar weinig geschreven over de nadelen van deze leensoort. Die zijn er wel degelijk. We zetten die hieronder voor u op een rijtje.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

1) Een lening op afbetaling kost geld

Natuurlijk is het eerste nadeel van de lening op afbetaling dat het u geld kost. Geld lenen kost gewoon veel geld. Dat brengt ons bij het volgende nadeel: De hoge rente indien u niet goed vergelijkt.

2) Veel Belgen betalen een te hoge rente

Een nadeel aan de lening op afbetaling is dat er veel kredietverstrekkers zijn die de lening aanbieden maar elk met hun eigen voorwaarden en interest. Dat maakt het lastig om deze lening goed te vergelijken. Veel Belgen betalen dan ook uiteindelijk een té hoge rente. Wij raden u aan om alle leningen van de verschillende kredietverstrekkers te laten vergelijken door een professional. Dit kost u geld maar het zal u uiteindelijk ook geld opleveren.

Santander krediet

3) Boete?

Bij sommige kredietaanbieders kunt u de lening niet versneld aflossen, tenzij u een boete betaald. Het is daarom verstandig om bij het vergelijken van leningen op afbetaling hier rekening mee te houden. Let dus op de voorwaarden die gelden bij het vervroegd aflossen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be