In België kan, anders dan in de meeste omringende landen, wél geld geleend worden voor feestelijke aangelegenheden zoals een huwelijk of een groot communiefeest. Een feest organiseren kost geld. Met name de kosten voor een huwelijk liegen er niet om. Zo moet u natuurlijk goed gekleed op uw eigen bruiloft verschijnen, zult u een feestlocatie moeten afhuren en een trouwauto plus fotograaf en daar blijft het niet alleen bij…. Bij sommige intermediairs in België kan u terecht voor een speciale lening: Het feestkrediet of huwelijkslening.

Een huwelijkslening, wat is dat voor een soort lening?

Een huwelijkslening is niets anders dan een lening op afbetaling of te wel een persoonlijke lening. Ze zijn alleen gekoppeld aan de kosten die voor een bruiloft worden gemaakt. Als u trouwplannen heeft maar niet alle kosten daarvan zelf kunt financieren, dan is een huwelijkslening wellicht een goede oplossing. Daarmee kunt u deze speciale dag nog net iets mooier maken!Leenbedrag

Het is niet zo verstandig om alle kosten met deze lening te betalen. Als u zelf geld kan inleggen dan is dat wel zo verstandig. Een lening kost nou eenmaal een hoop geld. Als u een vast inkomen heeft en verder aan alle eisen voldoet, dan is een lening afsluiten tot 15.000 euro geen probleem. Maandelijks lost u daar vervolgens een vast gedeelte met rente van terug. U weet met een huwelijkslening waar u aan toe bent. De rente staat vast evenals de maandbedragen en de looptijd.

Hoogte lening inschatten: Vraag offertes aan!

Maar hoe komt u er nou achter hoeveel geld u moet lenen voor uw bruiloft? Simpelweg door gewoon zoveel mogelijk offertes aan te vragen! Als u een zaal wilt huren, dan gaat u zoveel mogelijk locaties bij langs en vraagt daarvoor offertes aan. Datzelfde geldt voor een huwelijksfotograaf, een trouwauto, een trouwkleed en trouwkostuum, het bruidsboeket, enzovoort. Tel alle kosten bij elkaar op en stel op basis daarvan vast hoeveel geld u voor uw huwelijk wilt bijlenen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be