Wilt u geld lenen als ondernemer of juist als werknemer?

Tussen werknemers en ondernemers zijn er grote verschillen als het aankomt op het lenen van geld. Wij informeren jou op deze pagina daarover.In loondienst en een vast dienstverband

Bent u in loondienst én heeft u een vast contract (dienstverband) en wilt u geld lenen? Als werknemer met een vast contract is het doorgaans eenvoudiger om een lening af te sluiten dan werknemers zonder vast contract. Daartoe worden ook uitzendkrachten gerekend. Het komt er gewoon op neer dat een stabiel inkomen en continuïteit voor een bank topprioriteit is bij het verstrekken van kredieten. Dit geeft de geldverstrekker de garantie dat het geleende geld weer wordt terugbetaald. Een lager risico geeft trouwens ook een lagere rente!

Geld lenen bij uitzendarbeid

Een uitzendkracht wordt bij uitzendarbeid als werknemer door een uitzendbureau in dienst genomen. De uitzendbureau is dus de werkgever. U wordt door het bureau weer uitgeleend aan bedrijven. Als uitzendkracht is het doorgaans lastiger om geld te lenen. Dit geldt voor iedereen met een tijdelijk dienstverband, dus ook wanneer u in loondienst bent maar een jaarcontract heeft. De bank houdt namelijk rekening met het betalingsrisico. De kans is groter dat het inkomen wegvalt bij iemand met een uitzendbaan. Toch een lening afsluiten? Vraag uw werkgever (in dit geval het uitzendbureau) of ze een intentieverklaring kunnen leveren. Dat is een brief waarin de werkgever verklaart dat ze de intentie hebben om het contract voor een bepaalde tijd te verlengen (bijvoorbeeld met de duur van 1 of 2 jaar).


Geld lenen als ondernemer

Voor ondernemers is het al een stuk lastiger om een lening af te sluiten. U heeft immers een inkomen dat per maand verschilt. Als zelfstandige zonder personeel geld lenen? Dan moet u aan een flink eisenpakket voldoen. Allereerst de leeftijd: Bij de meeste grootbanken kan u pas lenen als u 25 jaar of ouder bent. Ook moet uw onderneming minimaal 3 jaar bestaan. U bent gevestigd in België met uw bedrijf en heeft een positief eigen vermogen. Uw betalingsverleden is eveneens positief. Ook moet u een eigen koopwoning hebben.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be