Een lening op afbetaling is een lening die u kan inzetten voor talloze doelen. In België noemt men deze leensoort ook wel gewoon “persoonlijke lening”. Omdat u met deze lening een vaste looptijd afspreekt en u een vast rentetarief betaalt, blijven de maandtermijnen altijd gelijk. U weet waar u aan toe bent en wat deze lening u in totaal gaat kosten. Maar hoe berekent u uw leencapaciteit met een lening op afbetaling?

Uw lening op afbetaling berekenen

U berekent elke lening door een lening simulatie te doen. Een dergelijke berekening geeft u de nodige inzicht in het bedrag dat u kunt lenen, de hoogte van de maandtermijnen (de aflostermijnen) en het JKP. Het JKP is het jaarlijks kostenpercentage en die geeft de totale kosten van een lening aan per jaar, inclusief de rente.


Lening simulatie invullen

Hoe werkt een lening simulatie? U berekent daarmee eenvoudig en zeer snel wat een lening u plus minus kost per maand en per jaar. Uw (netto) maandinkomen én uw vaste lasten zijn altijd bepalend voor de uitkomst van een lening op afbetaling calculatie. Maar daarnaast spelen ook uw leeftijd en uw gezinssituatie een rol. Bereken via over-lenen.nl direct uw leencapaciteit en vul een leensimulatie in bij een kredietverstrekker die u vindt op onze website. U ontdekt meteen wat u maximaal kan lenen en hoe hoog uw maandtermijnen worden.

Hoeveel geld lenen in uw situatie?

Hoeveel consumenten kunnen lenen hangt voor het overgrote deel af van het inkomen. Zonder inkomen kunt u geen geld lenen maar met te weinig inkomsten ook niet. U moet de lening kunnen aflossen binnen een bepaalde periode. Des te hoger uw inkomen is des te meer u kan lenen. Maar kredietverstrekkers letten ook op uw vaste lasten en hoe hoog deze zijn. Uw inkomsten minus de vaste lasten en eventuele openstaande schulden, bepaald hoeveel geld u kan lenen. Bij het berekenen van een lening op afbetaling is het belangrijk dat u weet wat uw leencapaciteit is. Pas dan bekijkt u of het bedrag dat u nodig heeft toereikend is. Bij de lening simulatie kunt u zelf een gewenste looptijd kiezen, gekoppeld aan een maandelijkse aflossing.

Leendoel

Er zijn veel verschillende leensoorten. Zo zijn er autofinancieringen waarmee u een auto kunt financieren, speciale groene leningen voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen en ga zo maar door. Specifieke leningen voor een bepaald leendoel zijn vaak goedkoper dan reguliere, algemene leningen zoals de lening op afbetaling.

Wat kost geld lenen?

Geld uitlenen is altijd een risico voor een geldverstrekker. Banken maken daarom een profiel aan om de risico’s in kaart te brengen en op basis daarvan rekenen ze extra risico-opslag of niet. Daarom kan geld lenen met hetzelfde inkomen bij dezelfde aanbieder voor de ene iets duurder zijn dan de ander. Naast de kosten van een eventuele risico-opslag betaalt u ook rente. Die rente kan nogal verschillen per aanbieder. Doet u daarom ook zeker een lening simulatie bij meerdere aanbieders!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be