Heeft u geen inkomen en wilt u toch geld lenen?

Natuurlijk heeft u zonder werk in België altijd een inkomen in de vorm van een uitkering. Maar die uitkering is bij lange na niet voldoende om geld te lenen. Bij de bank kunt u met een uitkering vaak geen lening afsluiten. En dat kan knap lastig zijn. Vooral als u dringend wat geld nodig heeft om een belangrijke uitgave te kunnen doen. Op deze pagina leest u hoe u toch geld kan lenen ondanks dat u geen inkomen heeft. Zo kunt u onderhands geld lenen van familie of vrienden. En er zijn zelfs gemeenten die bijzondere leningen aanbieden voor inwoners die moeten rondkomen van weinig geld.Probeer een kleine lening bij vrienden of familie af te sluiten

Probeer altijd eerst geld te lenen bij vrienden of familie. Wanneer u een beetje geld leent, dan hoeft u daarover geen rente te betalen. Maak natuurlijk met hen wel goede afspraken over de terugbetaling. Laat alles vastleggen. Spreek af hoeveel tijd je krijgt om de lening af te lossen. Ook legt u vast wat er moet gebeuren wanneer u zich niet aan de afspraken kunt houden. Kortom: Stel altijd een contact op. Ook al gaat het maar om een paar honderd euro.

Grotere lening bij bekenden afsluiten en rente betalen

Een klein beetje geld lenen van een bekende zoals een vader of moeder of een goede vriend, dat kan en mag gewoon gratis gebeuren. Maar bij grotere leenbedragen is er iets anders aan de hand. In dat geval is geld lenen bij vrienden of familie niet meer perse goedkoop. Volgens de fiscus moet iemand die geld uitleent namelijk wel degelijk rente vragen. Een marktconforme rente. Bij een te lage rente ziet onze fiscus dat namelijk als een schenking. U moet in dat geval schenkbelasting betalen als lener/ontvanger.

Geld lenen van particulieren zonder inkomen

Wat soms ook mogelijk is wanneer u geen vast inkomen uit werkzaamheden heeft, dat is het aanvragen van een particuliere lening via een kredietplatform zoals Lendix of Lendico. Een lening zonder inkomen bij een particuliere leningaanbieder afsluiten moet u niet doen via Marktplaats of soortgelijke websites. De kans dat u dan opgelicht wordt is aanzienlijk. Naast Lendico kunt u als particulier voor particulier geld lenen zonder inkomen ook terecht bij platforms zoals Whydonate en Lender en Spender. Dit zijn betrouwbare partijen waar u goed zaken kunt doen met particuliere investeerders.

Particulier geld lenen bij Lender & Spender

Bij Lender & Spender moet u zich eerst inschrijven. U geeft aan hoeveel geld u wilt lenen, welke looptijd u daarvoor neemt en tenslotte geeft u aan waarvoor u geld wilt lenen. Vervolgens moet u akkoord gaan met een aantal stellingen, zoals: “ik heb in het verleden geen incasso terugboeking gedaan”. Of: “ik heb in het verleden niet te maken gehad met een incassobureau”. Daarna vult u al uw persoonlijke gegevens in en zal Lender & Spender uw inschrijving beoordelen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be