Het is natuurlijk belangrijk om bij het afsluiten van een hypotheek een goede hypotheekadviseur in te schakelen. De vraag is echter hoe en waar je een goede hypotheekadviseur kunt vinden en waar je op moet letten. Graag helpen we je op weg om een goed advies te krijgen van een goede adviseur. Onze focus zal liggen op kennis, ervaring en ook op betrouwbaarheid. Het zijn de drie factoren welke van belang zijn om een goede hypotheekadviseur te kunnen selecteren.

Kennis meten van een goede hypotheekadviseur

Een van de beste manieren om de kennis van een goede hypotheekadviseur te bepalen is door te kijken welke opleidingen de adviseur allemaal gevolgd heeft. Tevens is het natuurlijk goed om te ontdekken of de adviseur ook de juiste examens met goed gevolg heeft afgelegd. Natuurlijk is het ook slim om te kijken naar het feit of een hypotheekadviseur is aangesloten bij een branchevereniging of een keurmerk.
Enkele goede opleidingen en verenigingen zijn:

  • Erkend hypotheekadviseur
  • Federatie van Financiële Planners
  • Financieel Planner

Het voordeel van al deze titels is, dat om ze te behouden de adviseur ieder jaar permanente educatie moet volgen om up-to-date te blijven met de laatste trends, kennis en veranderingen.

Betrouwbaarheid

Het meten van betrouwbaarheid gaat vaak wat moeilijker. Een mogelijkheid om hier een goed beeld van te krijgen is door te kijken naar de ervaringen van andere klanten van de hypotheekadviseur. Kijk naar de beoordelingen van eerdere klanten en wat ze van hun vinden. Het is slim om hiervoor gebruik te maken van het internet. Het is soms ook mogelijk om uit eerste hand te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en hoe goed een specifieke hypotheekadviseur is als het om betrouwbaarheid gaat

Ervaring

Ervaring is natuurlijk te meten door te kijken hoe lang een hypotheekadviseur zijn vak al uitoefent. Je kunt hiervoor op het internet kijken op websites als Linkedin, maar ook bij de eerder genoemde brancheverenigingen. Ontdek hoe lang een hypotheekadviseur al in het vak zit om hier vervolgens volop gebruik van te kunnen maken.

Een persoonlijke klik

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of er een persoonlijke klik is. Als die er namelijk niet is dan wordt het moeilijk om elkaar te gaan vertrouwen. Kies er dan voor om een andere hypotheekadviseur in te schakelen om jou te adviseren rondom je hypotheek. Zo simpel is dat gewoon!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be