Bent u ontevreden over uw huidige bank? Of bent u bij een andere bank goedkoper uit? Elke consument kan kosteloos van bank switchen en het werkt in principe heel eenvoudig. Lees onze informatie aandachtig door en regel vervolgens zelf eenvoudig en snel uw overstap.


Nieuwe bank op de hoogte stellen

Een kind kan de was doen: Overstappen van de ene naar de andere bank is erg eenvoudig. U moet alleen eventjes uw nieuwe bank daarvan op de hoogte stellen. Vervolgens zorgen zij ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt. Een bankoverstap overlaten aan een nieuwe bank heeft bovendien als voordeel dat u de schuldeisers niet uw nieuwe rekeningnummer hoeft door te geven maar alleen als zij werken met domiciliëring. Overigens geldt dit ook voor bijvoorbeeld werkgevers die aan terugkerende betalingen doen. De nieuwe bank stuurt naar al deze organisaties een melding.

Wat uw oude en nieuwe bank voor u regelen:

U hoeft dus alleen maar de bank naar wie u wilt overstappen ervan te verwittigen dat u gebruik wilt maken van de gratis overstapservice. De nieuwe bank en uw huidige bank zullen vervolgens:

De bankpassen/betaalkaarten van uw huidige bank schrappen
Alle doorlopende overschrijving- en memo opdrachten overplaatsen naar uw nieuwe bank
Het saldo van uw oude zichtrekening overzetten
Uw eventuele opdrachtgever op de hoogte brengen van de overstap alsmede de schuldeisers (zoals telecommaatschappij) van domiciliëringen


Hoe de overstap naar een andere bank in de praktijk werkt

“Allemaal heel leuk en aardig, maar wat moet ik doen om definitief over te stappen naar een andere bank?”. U opent gewoon bij een andere bank een nieuwe zichtrekening. U krijgt de mogelijkheid om van de bankoverstapdienst gebruik te maken. Daar maakt u dan natuurlijk gebruik van.

Daarvoor vult u een speciaal formulier in en de bank zal daarmee de volledige overstap regelen. Erg handig, want zodoende hoeft u niet alle werkgevers, schuldeisers en andere organisaties die regelmatig geld bij- of afschrijven van uw rekening op de hoogte te brengen van uw nieuwe rekeningnummer. Dat regelt de nieuwe bank.

Let op geblokkeerde domiciliëringsopdrachten

Heeft u echter een domiciliëringsopdracht op uw huidige bankrekening geblokkeerd? Dan zal deze schuldeiser géén melding krijgen indien u een nieuw rekeningnummer krijgt. Overigens is het nog altijd mogelijk om zelf schuldeisers te contacteren alsmede betalers.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be