Steeds meer consumenten willen een steentje bijdragen aan duurzaamheid. En als ze daarmee kunnen besparen op hun energiefactuur, is dat natuurlijk extra mooi meegenomen! Investeer ook in zonnepanelen en bespaar jaarlijks honderden euro’s op de energie factuur. Overweegt u ook om in zonne-energie te investeren? Wilt u weten of zonnepalen in uw geval ook rendabel zijn? En wilt u erachter komen of u in aanmerking komt voor een groene lening? Lees dan hieronder gauw verder.


Zonnepanelen: Ook een rendabele investering voor u?

Wilt u erachter komen of zonnepanelen ook voor u voldoende winst opleveren? De Vlaamse Overheid heeft een zonnekaart ontwikkelt waarmee u kunt achterhalen of deze vorm van hernieuwbare energie een goede investering zijn of niet. Ga naar https://www.energiesparen.be/zonnekaart voor meer informatie over deze tool en kom erachter of uw dak voldoende winst oplevert.

Zonnekaart: Hoe het werkt

Hoe werkt deze tool? U vult gewoon uw adres in en vervolgens zal de tool berekenen of en zo ja, hoeveel % van uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De tool geeft bovendien ook aan hoeveel geld de installatie van zonnepanelen kost. En de zonnekaart berekent hoeveel geld u per jaar kan besparen op de energiefactuur. Tenslotte komt u erachter hoe lang u erover doet voordat de investering weer is terugverdiend.


Groene lening

Zijn panelen op uw dak voor u een slimme investering? Zonnepanelen aanschaffen en laten installeren kost natuurlijk het nodige geld. Als u op dit moment onvoldoende spaargeld hebt voor een dergelijke investering, dan kunt u mogelijk gebruik maken van een groene lening (ook wel ecolening genoemd). Het geld dat u maandelijks bespaart op de energiefactuur, kunt u gebruiken voor het aflossen van de lening. In feite leent u gratis geld. De eerstkomende jaren zult u ongeveer even hoge maandlasten hebben, maar als de lening eenmaal is afgelost, dan houdt u maandelijks een aanzienlijk geldbedrag over! Panelen hebben een levensduur van gemiddeld 20 tot 25 jaar.

Afsluiten

De groene lening kunt u alleen afsluiten voor het verduurzamen van uw woning. De lening wordt door de meeste grootbanken in België aangeboden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be