Is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten terwijl u met pensioen bent?

We komen deze vraag ongelooflijk veel tegen op diverse forums over geld lenen. Ook op de websites van kredietverstrekkers en banken kunt u vaak meer hierover te weten komen. Wij hebben het een en ander voor u uitgezocht. Hieronder vindt u het antwoord op de vraag of u geld kunt lenen terwijl u een pensioengerechtigde leeftijd heeft.U heeft een pensioen, kunt u nog een persoonlijke lening aanvragen?

Nu moet u weten dat kredietverstrekkers niet alleen maar letten op de leeftijd en of iemand met pensioen is of niet. Vaak proberen ze een totaalbeeld te schetsen en vervolgens na te gaan of het verantwoord is om een lening te verstrekken of niet. Dat geldt ook voor u indien u een persoonlijke lening wilt afsluiten terwijl u met pensioen bent. Maar kredietverstrekkers kijken allereerst naar het soort inkomen en naar de hoogte daarvan. Als u pensioen ontvangt dan heeft u een vast inkomen. Dat is in uw geval al een groot voordeel en ook voor de kredietverstrekker in instantie. Leningverstrekkers hanteren echt wel diverse acceptatiecriteria per inkomenssoort.

Lenen met een pensioen is zeker mogelijk!

Geld lenen met een persoonlijke lening terwijl u een pensioeninkomen heeft is mogelijk. Maar niet iedere leningaanbieder maakt dit mogelijk. In dat laatste geval speelt namelijk ook de leeftijd een prominente rol en niet het pensioen. Dus is lenen met een pensioen mogelijk? Ja, dat is meestal gewoon mogelijk maar alleen indien u niet de maximale leeftijd heeft bereikt voor het aanvragen van een lening. En ook die leeftijdsgrens kan per aanbieder weer verschillen…

Alle criteria waarop u wordt beoordeeld:

  • Het soort/type inkomen
  • De hoogte van uw inkomen
  • De vaste lasten
  • De woonsituatie

Daarnaast wordt er een toetsing bij de nationale bank van België gedaan. Soms vraagt men naar uw gezondheidssituatie

Lening berekenen met aanvullend inkomen

U maakt extra kans om geaccepteerd te worden voor een lening als u een pensioen heeft indien u kan aantonen dat u een aanvullend inkomen heeft, bijvoorbeeld een aanvulling op uw pensioen zoals een lijfrente. Laat uw aanvullende inkomen altijd meenemen in de berekening voor een lening!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be