In dit blog besteden we eens extra aandacht aan de renovatielening van kredietverstrekker Cofidis. Een aantal banken in België verstrekken deze bijzondere lening maar de kenmerken/voorwaarden verschillen aanzienlijk. In de komende tijd zullen we tevens de renovatieleningen van de andere banken omschrijven, zodat u in staat bent deze beter met elkaar te vergelijken.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

De renovatielening gedefinieerd

Wat is een renovatielening? Wat is de definitie van deze bijzondere leensoort? Deze lening kunt u aanvragen indien u renovatiewerken in uw huis wilt doorvoeren en daarvoor geen eigen geld kunt of wilt gebruiken. De renovatielening biedt in dit geval de beste oplossing. Het bedrag dat u kan lenen wordt berekend aan de hand van uw leencapaciteit. Eigenlijk is de renovatielening geen lening maar een krediet. Maar dat terzijde. Het leenbedrag, de interestvoet en de looptijd liggen vast. Voordat u het krediet afsluit moet de bank u een aflossingstabel aanleveren. Tevens zal worden gecontroleerd of u in staat bent het krediet terug te betalen. Dit wordt ook wel het ’terugbetalingsvermogen’ genoemd.

Renovatielening Cofidis

De lening die Cofidis verstrekt voor renovatiewerken bedraagt een bedrag van maximaal 50.000 euro en kan al worden aangevraagd vanaf een leenbedrag van 50.000 euro. Het betreft hier een persoonlijke lening en dus geen krediet. Ook huurders kunnen deze lening aanvragen.

Santander krediet

Aanvragen

Vraag op de website van Cofidis deze lening aan middels het aanvraagformulier. U dient een bedrag aan te geven die u nodig denkt te hebben voor de financiering van uw renovatie. Uw aanvraag wordt meestal binnen 24 uur beoordeeld. Het bedrag wordt, na goedkeuring van de aanvraag, binnen 48 uur op uw rekening gestort.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be