Klein krediet (lenen tot 750 euro)

Iedereen kent het wel; u hebt net enkele grote kosten moeten maken en plots gaat het één of ander stuk in uw huis waarvan u weet dat u momenteel niet over de financiële middelen beschikt om het te laten herstellen, laat staan om een nieuwe te kopen. In dergelijke situaties biedt een zogenaamd klein krediet de ideale oplossing. Wettelijk gezien is het met een klein krediet mogelijk om tot 1000 euro te lenen.

In de praktijk zult u echter ondervinden dat bedrijven die dergelijke kredieten verstrekken de limiet op 750 euro leggen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een dergelijk klein krediet te kunnen verkrijgen. De meest voorkomende en eigenlijk ook de veiligste manier is door middel van een effectieve kredietovereenkomst. In dit geval kan de partij waarbij u de lening aangaat echter wel een zogenaamde background check uitvoeren om te weten te komen of u wel over de financiële mogelijkheden beschikt om een dergelijk krediet binnen een korte periode terug te kunnen betalen.

NL Banner 468x60

Een andere mogelijkheid om snel een klein krediet af te sluiten is via sms. Heel toepasselijk wordt een dergelijk krediet ook vaak een sms krediet genoemd. Hierbij is het mogelijk om tot 500 euro (in bepaalde gevallen ook tot 750 euro) te lenen waarbij het geld reeds binnen enkele minuten op uw rekening kan staan. Het afsluiten van een mini krediet gaat echter ook steeds gepaard met een zogenaamde woekerrente. Waar deze door de wet eigenlijk niet aanvaard wordt, hebben bedrijven die een dergelijk krediet verstrekken er een handige uitweg voor gevonden. Wat die uitweg is komt u verder in dit artikel te weten.

Voordelen van een klein krediet (lenen tot 750 euro)

De voordelen van een mini krediet zijn in principe vrij duidelijk. Als eerste kunt u door middel van het sms krediet op een bijzonder snelle manier aan een mooi bedrag komen zodat u tijdelijk weer verder geholpen bent. Daarnaast is men wettelijk onder de 1000 euro niet verplicht om een controle bij het BKR uit te voeren. Dat wil zeggen dat u zelfs met een negatieve status een klein krediet kunt afsluiten.

Verder heeft de moderne technologie het mogelijk gemaakt om een mini krediet op verschillende manieren af te kunnen sluiten. Verschillende partijen maken het mogelijk om in enkele stappen via hun website het krediet af te kunnen sluiten terwijl het zelfs mogelijk is om een krediet via sms aan te gaan. Dit maakt het vooral voor jongeren bijzonder toegankelijk, maar daarom ook gevaarlijk. U dient zelf te beslissen of de voordelen van een mini krediet opwegen tegen de nadelen, want die zijn er natuurlijk ook.

Nadelen van een klein krediet (lenen tot 750 euro)

Het spreekt vanzelf dat de voorwaarden (of net het ontbreken van voorwaarden) die gekoppeld zijn aan een mini krediet aanzienlijk afwijken dan die van een standaard krediet. Niet alleen gaat u een lening aan voor een uitzonderlijk klein bedrag (dus steeds minder dan 1000 euro), ook bent u zich vaak maar slecht bewust van de kosten die met een dergelijk krediet gepaard gaan. Het is, wettelijk gezien, eigenlijk strafbaar om een rente in rekening te brengen die niet overeenkomstig is met het geleende bedrag. Daar hebben partijen die een mini krediet aanbieden iets op gevonden.

Wanneer u op hun website of in hun brochure kijkt zult u merken dat er geen rente, maar zogenaamde opstartkosten worden gerekend. U dient er rekening mee te houden dat deze opstartkosten vaak aanzienlijk zijn in vergelijking met het bedrag dat u gaat lenen. Voor een bedrag van 500 euro zult u in de meeste gevallen zomaar even 125 euro kosten moeten betalen. Daarbij dient u er ook nog eens rekening mee te houden dat een mini krediet vaak binnen de dertig dagen opnieuw afgelost dient te worden zodat u maar weinig ademruimte hebt wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voordoen. De hoge kosten en de korte afbetalingstermijn maken dat al menig aantal mensen zich in deze kredietvorm heeft vergist.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be